avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita asigurare


Buna ziua,
Acum 7 ani ,odata cu racordarea la gaz metan ,am incheiat o polita de asigurare a apartamentului contra incendii,inundatii,cutremur si ce mai este pe acolo si a unor bunuri din locuinta ,actualizata an de an.
Anul acesta , in momentul in care m-am prezentat sa platesc polita mi s-a incasat suplimentar si echivalentul in lei a sumei de 20 euro , reprezentand polita de asigurare obligatorie a aceleasi locuinte.
Este legal,voi fi despagubit de doua ori ?
Daca nu e legal ,pot solicita returnarea sumei respective?
Multumesc pentru raspuns.
Polita pentru asigurarea obligatorie a locuintei acopera riscurile: cutremur, inundatii si alunecari de teren. posibil ca prin pota platita de dumneavoastra sa nu fie acoperite aceste riscuri. Despagubirea pentru polita de asigurare obligatorie , cea de 20 euro, vine din alta parte decat pentru acea asigurare facultativa pe care o aveati si inainte.
La polita facultativa pt cele trei riscuri obligatorii de pe polita de 20 euro aveti fransiza si in caz de dauna pt unul din cele trei riscuri veti fi despagubit de pe polita obligatorie iar pt un alt risc veti fi despagubit de pe polita facultativa. Asa ca nu v-a pacalit nimeni.
Daca lucrurile sunt exact cum au fost descrise, este legal dar nu veti fi despagubit de doua ori.:">
Depinde cand v-ati prezentat sa reinnoiti polita si daca asiguratorul dv. facea parte din cei autorizati sau nu, sa incheie politele obligatorii PAD.
Daca noua facultativa a fost reinnoita cu fransiza la cele trei evenimente catastrofice, inseamna ca v-a fost taxata separat (nu in plus) PAD cu 20 E , corespunzator fransizei de 20.000E din facultativa, aplicabila numai la cutremur, inundatii si alunecari de teren.
In momentul de fata, politele facultative sunt recunoscute la toti asiguratorii ca indeplinire a obligatiei de asigurare (PAD), daca cuprind cele trei riscuri catastrofice iar suma asigurata este cel putin egala cu 20000E(in cazul dv.)
Polita PAD, intr-adevar acopera cele 3 riscuri , numai daca sunt consecinta unor cauze naturale, spre deosebire de polita facultativa care acopera printre altele si aceleasi 3 riscuri generice, produse din orice cauza. Este o precizare necesara care vine in completarea sfaturilor primite de la ceilalti consultanti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta vmdm vmdm Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta facultativa Geom1 Geom1 Buna ziua, Locuinta este ipotecata in favoarea bancii si trebuie sa platesc anual o asigurare facultativa, in favoarea bancii, in functie de valoarea ... (vezi toată discuția)
Politele de asigurare obigatorii pentru locuinte Oarecine Oarecine Am inteles ca sunt 4 riscuri acoperite de polita de asigurare obligatorie. Am facut o asigurare facultativa la o societate mare de asigurari, iar polita ... (vezi toată discuția)