avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare locuinta

Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua locuri??????????
Eu cred ca nu.
Concret,eu am asigurata locuinta de 10 ani,cu o polita care acopera si riscurile din asigurarea obligatorie;deja am reduceri ,avand in vedere vechimea asigurarii!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:56, 1 August 2010
Mai nou, am inteles ca de la 1 ian. 2011 se scot din polita facultativa asigurarile care fac obiectul celei obligatorii ( asigurarea facultativa nu mai acopera dezastre naturale, cutremure, inundatii etc.).
Deci chiar daca exista cea facultativa, de la 1 ian. trebuie incheiata si cea obligatorie.

Nu stiu sediul materiei, azi m-a informat agentul meu de asigurari.
@adutescu:Raspund aici, pentru a sluji si celorlalti interesati.Altfel as fi trimis un mp.:D
Schimbati de urgenta agentul personal de asigurari!!!:thumbdown:
-termenul de intrare in vigoare este: 15 IULIE 2010
-nu se vor scoate riscurile catastrofice, pentru ca valoarea locuintelor este derizorie (in politele obligatorii) si ca urmare tot omu' cu scaun la cap, va incheia si polita facultativa pentru diferenta pana la valoarea reala/de piata/de nou;
- termenul de incheiere a politelor obligatorii este de 5 zile de la expirarea politelor facultative in vigoare;
Exemplu practic personal:
O polita imi expira maine 01.08.2010.Am reinnoit-o cu una facultativa, pentru valoarea de 35.000E,avand o fransiza de 20000E(numai pentru riscurile catastrofice) si prima anuala micsorata cu 20 E.Pentru ca asiguratorul meu nu face parte din cei 13 acreditati, am contactat un broker si am facut asigurarea obligatorie(pentru 20.000E cu prima de 20E) la unul din cei 13.Bineinteles ca mi-s-a sugerat sa inchei si facultativa la acelasi asigurator la care am solicitat PAD-ul, cu tot felul de avantaje propuse...:kissing:
Optiunea mi-a apartinut si am facut ce am spus.
A doua polita (pt. alta locuinta)imi expira in luna febr.2011 si sunt linistit pana la acea data , cand voi proceda la fel.Pe facultative am nu numai valorile care le consider mai aproape de adevar cat si asigurarea bunurilor din locuinte, respundere civila, accidente persoane ,etc. Am respectat intocmai:
L. 260/2008
Art. 11 - Proprietarii de locuinte care, la data
prevazuta la art. 3 alin. (2), au incheiate contracte de
asigurare facultativa privind riscurile prevazute de
prezenta lege, au obligatia de a incheia contractele de
asigurare obligatorie a locuintelor in termen de 5 zile
de la data expirarii contractelor de asigurare
facultativa. Incepand cu aceeasi data, contractele de
asigurare facultativa cu privire la locuinte se pot
incheia numai pentru despagubirile care depasesc sumele
asigurate obligatoriu, prevazute la art. 5 alin. (1) sau
pentru riscuri care nu fac obiectul contractului de
asigurare obligatorie a locuintelor.
Ultima modificare: Duminică, 1 August 2010
nucu$, utilizator
Sa inteleg ca la caz de cutremur si pierdere totala a casei (!!! au, nu vreau, dar zic) ati fi asigurat cu 55.000 euro (20.000 de la asigurarea obligatorie si 35.000 de la asigurarea facultativa)? Bine, includ aici, pe langa locuinta, si bunurile din ea.

Ultima modificare: Duminică, 1 August 2010
elga50, moderator
Corect!=D>
Discutam numai despre constructii:
La polita facultativa, intra in asigurare locuinta(cu fransiza de 20.000E) si anexele (garaj,magazie,boxa,sopron, chiosc,piscina,buc. de vara etc.) integral.
In caz de dauna totala sau partiala,exclusiv din cauza dezastrelor acoperite de polita obligatorie, PAID-ul (prin emitentul politei obligatorii) despagubeste in limita celor 20.000E(numai locuinta) iar pe polita facultativa, asiguratorul despagubeste numai ce depaseste fransiza de 20.000E(pentru locuinta) si integral pentru anexe.(in polita fiecare anexa este trecuta cu valoarea ei).
In cazul daunelor provocate de ceilalti factori de risc, acoperiti prin polita facultativa, PAID nu despagubeste nimic iar emitentul politei facultative, integral dauna pentru loicuinta si anexe, in limita sumelor asigurate.(ex.:35.000 locuinta si 20.000 anexe).
Daca un incendiu sau o tornada distruge tot(Sa nu fie!!) se primesc 35.000+20.000.
La un cutremur/alunecare de teren, cu acelasi rezultat, PAID plateste 20.000, iar pe polita facultativa 15.000+20.000(cladire + anexe)
Ultima modificare: Duminică, 1 August 2010
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie locuinta artur1971 artur1971 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa inteleg o problema . Eu am asigurat apartamentul de 5 ani in fiecare an . Acum vine legea si spune ca trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta milady2611 milady2611 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un raspuns? Daca am platit asigurarea obligatorie pt locuinta in septembrie, cand nu puteam incheia asigurarea facultativa ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare gabi4d gabi4d Buna ziua, Acum 7 ani ,odata cu racordarea la gaz metan ,am incheiat o polita de asigurare a apartamentului contra ... (vezi toată discuția)