Buna,sunt nou pe forum asa ca daca postez unde nu trebuie,imi cer scuze.
Problema care o reclam este faptul ca sunt incadrat la o societate,unde am avut un program saptaminal de 40 ore,si beneficiam si de grupa 2 de munca,ulterior sa scos si acum sunt incadrat cu 7 ore pe zi,dar trebuie sa prestez 8 ore,altfel intru pe lista neagra a sefilor,am semnat un contract ca programul de lucru este de 7 ore pe zi,insa sefilor nu le pasa,pt ei suntem doar niste numere[marca],mentionez ca suntem mai multi oameni in aceasta situatie in cadrul aceluiasi centru.
Ce pot sa fac fara sa fiu vazut ca oaia neagra?
Sindicatul nu-l intereseaza despre aceasta.
intre timp a mai aparut o problema,ne obliga sa venim duminica la lucru,in conditiile in care in contract se stipuleaza 40 ore de munca saptaminal si maxim 8 ore suplimentare,alt articol din acelasi contract spune ca salariatul are dreptul la 2 zile consecutive de repaus saptaminal in afara de faptul cind este solicitat in caz de forta majora,catastrofe,interventii.
Mi se pare o aberatie sa vii duminica la lucru, mentionez ca e vorba de o firma care ofera niste servicii si depinzi de faptul daca omul este acasa ca sa poti sa rezolvi problema,se plateste duminica,dar eu unul prefer sa merg la biserica , sa ma odihnesc,sa ies in oras,sa socializez ,ca nu m-am maritat cu firma ca sa sa stau si duminica."nu e crisma sa stai peste program si nici biserica sa mergi duminica",poate cistig la loto si atunci le spun la sefi ce ma doare,de fata cu toti colegii.azi ne-a amenintat ca daca nu se hotaraste 2 oameni sa vina duminica atunci ne "rezolva" el pe late cai.
Sindicatul e doar de forma,nu isi apara oamenii care iau ales,haos total...
Ar trebui sa va uniti cu totii si sa luati masuri, altfel va va transforma in sclavi.
Daca faceti o sesizare catre ITM pe care o semnati cu totii, nu vi se va intampla nimic la niciunul.
Ore suplimentare
adle
Buna ziua,
Angajatorul te poate obliga la ore suplimentare?
La compania in care lucrez ai dreptul sa ai un numar de 16 ore pe plus sau 16 pe minus ... (vezi toată discuția)