Domnule utilizator avocat dodosan.
1)
dar daca pe citatie se scrie asa de ce nu se scrie in continuare otrivit art.6 din Legea 192/2006, va aducem la cunostinta ca aveti posibilitatea solutionarii litigiului pe calea medierii sau consultati un avocat din baroul x???
In citatie nu scrie sa fie contactat un mediator din judetul „X”Scrie doar ca exista posibilitatea medierii ;
2)
ROLUL MEDIERI IN ROMANIA ESTE DE A PRELUA O PARTE DIN CAUZELE USOARE ALE INSTANTELOR DE JUDECATÃ,,,,,ceea ce face un mediator, toate actele se depun la instanta si pana la urma tot instanta va da o hotarare,,,,daca ma insel va rog sa ma corectati...
Va corectez...
Doar o parte dintre acordurile de mediere au sansa sa ajunga in instanta....se poate ajunge simplu si la un notar sau ramane in picioare doar acordul scris al partilor.
Art. 58,59 din Legea 192/2006
Art. 58
(1) Cand partile aflate in conflict au ajuns la o intelegere, se poate redacta un acord scris, care va cuprinde toate clauzele consimtite de acestea si care are valoarea unui inscris sub semnatura privata. De regula, acordul este redactat de catre mediator, cu exceptia situatiilor in care partile si mediatorul convin altfel.
Art. 59
Intelegerea partilor poate fi supusa autentificarii notarului public ori, dupa caz, incuviintarii instantei de judecata, in conditiile prevazute la art. 63.
3)
Sa nu aveti impresia ca intr-un litigiu comercial o sa vina firma x la un mediator care la baza este ( contabil ) sa il scape de probleme, nu din contra o sa mearga la un avocat cu experienta pe comercial care stie unde poate si unde nu,
Va inselati amarnic.In occident se practica cu succes medierea.Motivul ?CONFIDENTIALITATEA.Imaginea unei firme poate fi grav afectata doar la auzul unui simplu scandal, ca sa nu mai vorbim de un proces!