avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionari publici - salarizare in urma promovarii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionari publici - salarizare in urma promovarii

Pina in luna aprilie 2010 am fost incadrat ca functionar public consilier I principal tr.1 iar in urma examenului de promovare in grad urmeaza sa trec pe consilier I superior tr. 3. La data la care mi s-a dat decizia de incadrare pe noua functie(consilier I superior 3) mi s-au comunicat drepturile salariale care este compus din salarul de incadrare aferent functiei de consilier superior I tr.3 la care se adauga sumele fixate la nivelul lui 31.12.2009 , respectiv cuantumul sporului de vechime de 25% aferent salarului de baza de la consilier principal I tr.1 precum si sumele compensatorii aferente de la consilier I principal 1. In consecinta. in urma promovarii beneficiez doar de salariul de incadrare aferent functiei pentru care am fost promovat de consilier superior I treapta 3 dar cu celelalte drepturi aferente celor de la functia de consilier I principal 1 ( la nivelul lui 31.12.2009), invocandu-se OUG nr.1/2010.
Intrebarea mea este daca s-a intocmit corect decizia mea pentru noua functie , respectiv stabilirea drepturilor salariale dat fiind faptul ca in Legea nr. 330/2009(art.32) imi ofera dreptul de a beneficia de toate sumele dispuse de legislatia in vigoare , bineinteles acestea trebuind sa se efectueze la nivelul lui 31.12.2009 pentru acea functie similara – in plata- pentru care am fost promovat.

Mentionez ca nu am facut contestatie intrucat mi s-a spus ca din 01.01.2011 se va recalcularea salariul desi intreb in ce baza se va putea realiza aceasta pentru ca odata ce o persoana este promovata trebuie sa beneficieze de la data promovarii de toate drepturile sale prevazute de Lege (ex.Lg330/2009 si Lg.188/199 actualizata ci nu de o ordonanta de urgenta care nu tine cont de operatiunea de promovare pe o functie a unui functionar public iar in decizia primita in urma promovarii nu scrie de vreo recalculare a salariului de la 01.12.2011 sau ca se acorda salariul pina la 31.12.2010.
Mai am vreo sansa sa imi castig drepturile care mi se cuvin, sa fiu la nivelul drepturilor de care beneficiaza colegii mei incadrati ca consilieri superiori tr.3 sau voi ramane un etern consilier principal/superior cu drepturi “ciuntite” de o ordonanta de urgenta ce da loc de interpretare de catre persoanele cu putere de decizie?
Ai interpretat bine legea. Ce fel de functionar lucreaza la resurse umane daca poate face asemenea erori?
Eu va sfatuiesc sa va adresati cu o petitie la ministerul muncii pe mailul: petitii@inspectiamuncii.ro , semnată si datată .Ei vă vor trimite un răspuns prin posta , care il veti anexa la o alta petiţie adresata catre conducatorul institutiei la care lucrati, prin care solicitati sa va puna in plata cu drepturile cuvenite.
Si eu am avut o problema interpretabilă care s-a rezolvat in felul acesta.
Succese!!!!
Multumesc frumos pentru raspuns.Si totusi e posibil ca sa fi gresit la interpretare si ei sa aiba dreptate mizandu-se atat pe OUG 1/2010, unde nu se tine cont de promovari ci de respectarea limitelor drepturilor existente la 31.12.2009 si de faptul ca perioada de aplicare etapizata a Legii nr.330/2009 este din 01.ian.2011 pina la 31.12.2012. Oricum se pare ca legislatia la ora actuala nu concorda unele cu altele si tare as vrea sa cred ca cei care patesc asa ca si mine mai au vreo sansa sa spere la seriozitate, respect si incredere in munca pe care o fac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa 2010 alexandru andra alexandru andra Un referent III, principal, treapta 2 salarizare in urma examenului de promovare in clasa SS, ad-tie publica locala, unde se duce ca si functie ? Conform ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010 roxanas roxanas In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa cipanu cipanu referent III, grad superior ,tr.3 salariu de incadrare 803,in ce functie promoveaza ca urmare a promovarii examenului in clasa si ce salariu va avea cu ... (vezi toată discuția)