avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010

In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de executie de consilier cl.I grad asistent tr.1 gradatia 5 ca urmarea a absolvirii studiilor universitare de licenta in specialitatea in care imi desfasor activitatea. Salariul de baza in urma acestei promovari a ramas acelasi.
Salariul de baza aferent functiei de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 din care am promovat era de 989 lei (1054*25*spor vechime*75%).
Va rog sa-mi spuneti daca incadrarea si salariul stabilit ca urmare a promovarii in clasa sunt corecte?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 16:53, 28 Octombrie 2011
Legea cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

ANEXA Nr. III

Art. 16. - (1) Funcţionarii publici care absolvesc studii universitare de licenţă în domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent sau, după caz, principal, din clasa corespunzătoare studiilor absolvite, astfel încât să i se asigure o creştere de maximum 5%, dar nu mai puţin decât salariul de bază avut anterior.
(2) În situaţia în care salariul de bază stabilit în condiţiile alin. (1) este mai mic decât cel avut anterior promovării, funcţionarul public îşi menţine salariul de bază avut anterior promovării în clasă.
@roxanas a scris:
,,Funcţionarii publici care absolvesc studii universitare de licenţă în domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent sau, după caz, principal''
Daca din functia publica de referent cl.III grad superior tr.1 (functie la maxim) se promoveaza (in clasa) in functia publica de consilier cl.I grad asistent tr.1, atunci cine poate ajunge la grad principal (deoarece nici o functie publica de executie cu studii medii nu este mai mare ca cea de referent cl.III grad superior tr.1) ?

Actualmente nimeni, intrucat legea 284/2010 obliga, in cazul promovarii in clasa, reincadrarea in gradul asistent (fosta treapta 3) al functiei publice clasa I. Nu se mai aplica nici cresterea cu 5% a salariului.
legea 284/2010 se aplica pt. anul 2011, intrebarea mea de mai sus face referire la anul 2010 cand se aplica legea 330/2009
un referent cl.III grad superior (tr.1) functionar public care a absolvit in anul 2011 Facultatea de Management Brasov din cadrul Universitatii Spiru Haret, specializarea Management, forma de invatamant FR, durata studiilor 3 ani (sistem Bologna) in ce clasa promoveaza ?

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa functionari publici meri402003@yahoo.com meri402003@yahoo.com Cum se stabileste salariul de baza in anul 2011 pentru functionarii publici care au absolvit studii superioare si au sustinut examenul de promovare in clasa? (vezi toată discuția)
Avansare in grad profesional functionar public danielionut danielionut Sunt functionar public cu studii medii la o primarie, ocup functia de referent principal treapta 1 , am absolvit in iulie 2010 facultatea de 3 ani cu diploma ... (vezi toată discuția)