avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce instanta e competenta??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce instanta e competenta??

inca de la inceput imi cer scuze daca nu postez subiectul la categoria corespunzatoare..

Vreau sa solicit instantei de judecata sa oblige o institutie a statului sa imi dea un acord. (Respectiva institutie refuza sa imi dea un acord.cu o motivatie foarte stupida)Acea institutie se afla in subordinea unui minister.

Ce instanta e competenta in acest caz...cui sa ma adresez...Judecatoriei..Tribunalului..Curtii de Apel?
ma poate lamuri cineva?

multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 22:53, 20 Iulie 2010
Tribunalul la Sectia de Contencios dupa parcurgerea procedurii prealabile, altfel instanta va respinge cererea ca inadmisibila
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
daca sunteti nemultumita de raspunsul dat de o institutie a statului atacati in contencios administrativ.
legea 554/2004
Instanta competenta


Art. 10. - (1) Litigiile privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice locale si judetene, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale, precum si accesorii ale acestora de pana la 500.000 de lei se solutioneaza in fond de catre tribunalele administrativ-fiscale, iar cele privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice centrale, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale, precum si accesorii ale acestora mai mari de 500.000 de lei se solutioneaza in fond de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel, daca prin lege organica speciala nu se prevede altfel. Completul de judecata este format din 2 judecatori.
(2) Recursul impotriva sentintelor pronuntate de tribunalele administrativ-fiscale se judeca de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel, iar recursul impotriva sentintelor pronuntate de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel se judeca de Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, daca prin lege organica speciala nu se prevede altfel.
(3) Reclamantul se poate adresa instantei de la domiciliul sau sau celei de la domiciliul paratului. Daca reclamantul a optat pentru instanta de la domiciliul paratului, nu se poate invoca exceptia necompetentei teritoriale.
Achiesez la ceea ce a postat cora_p cu comlpletarea, daca reclamantul a indeplinit conditiile prevazute de art.7 de Legea nr.554/2004! Altfel...succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta competenta mototo mototo Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs. Daca vreau sa actionez in instanta in aceeasi actiune Garda financiara comisariatul general Bucuresti si ... (vezi toată discuția)
Sesizarea instantei de contencios adm.-teritorialitate elena20a elena20a Buna ziua, puteti sa-mi spuneti, va rog, care este instanta competenta teritorial in cazul unei sesizari a instantei de contencios? (vezi toată discuția)
Care este instanþa competentã sã judece o cauzã având ca obiect legea nr. 544/2001? stroe maqrcel stroe maqrcel M-am adresat cu o plangere in contencios ad-tiv impotriva Curtii de Apel Alba la ICCJ ,pentru refuz de eliberare documente, care au raspuns ca ei nu judeca in ... (vezi toată discuția)