avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta competenta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta competenta

Buna seara.
Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs.
Daca vreau sa actionez in instanta in aceeasi actiune Garda financiara comisariatul general Bucuresti si Garda financiara judeteana Prahova , unde se depune actiunea la tribunal sau curtea de apel ? Incepand cu luna iunie 2011 Garda financiara judeteana Prahova nu mai are personalitate juridica iar Garda financiara comisariatul general se subrogă în drepturile şi obligaţiile Secţiei Judeţene .
Multumesc pentru sprijin.
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 23:05, 8 Iunie 2012
Depinde pentru ce doriti sa chemati in judecata Garda financiara. Daca atiunea dvs tine de contencios administrativ atunci in baza legii 554/2004 puteti adresa cererea de chemare in judecata si la Tribunalul sau Curtea de Apel de unde aveti dvs resedinta
Art. 10. - (1) Litigiile privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice locale si judetene, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale, precum si accesorii ale acestora de pana la 500.000 de lei se solutioneaza in fond de catre tribunalele administrativ-fiscale, iar cele privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice centrale, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale, precum si accesorii ale acestora mai mari de 500.000 de lei se solutioneaza in fond de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel, daca prin lege organica speciala nu se prevede altfel. Completul de judecata este format din 2 judecatori.
(2) Recursul impotriva sentintelor pronuntate de tribunalele administrativ-fiscale se judeca de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel, iar recursul impotriva sentintelor pronuntate de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel se judeca de Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, daca prin lege organica speciala nu se prevede altfel.
(3) Reclamantul se poate adresa instantei de la domiciliul sau sau celei de la domiciliul paratului. Daca reclamantul a optat pentru instanta de la domiciliul paratului, nu se poate invoca exceptia necompetentei teritoriale.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce instanta e competenta?? nicoleta_85 nicoleta_85 inca de la inceput imi cer scuze daca nu postez subiectul la categoria corespunzatoare.. Vreau sa solicit instantei de judecata sa oblige o institutie a ... (vezi toată discuția)
Sesizarea instantei de contencios adm.-teritorialitate elena20a elena20a Buna ziua, puteti sa-mi spuneti, va rog, care este instanta competenta teritorial in cazul unei sesizari a instantei de contencios? (vezi toată discuția)
Care este instanþa competentã sã judece o cauzã având ca obiect legea nr. 544/2001? stroe maqrcel stroe maqrcel M-am adresat cu o plangere in contencios ad-tiv impotriva Curtii de Apel Alba la ICCJ ,pentru refuz de eliberare documente, care au raspuns ca ei nu judeca in ... (vezi toată discuția)