avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... întrebare iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

întrebare iesire din indiviziune

sîntem proprietar1 si proprietar2(eu) pe o casa cu gradina de 800 mp compusa din : demi-sol un apartament plin de igrasie de aprox 70 mp(2 camere, baie, bucatarie) + beci aprox 70 mp. La parter un apartament f. f. frumos de 150 mp(4 camere, baie, bucatarie). În pod 2 camere(una aprox 10 mp si alta aprox 6 mp), cu acces doar de la parter. Partile sînt urmatoarele : proprietar1 : 5/8 de constructie si 2/8 de gradina. Proprietar2(eu) : 3/8 de constructie si 6/8 de gradina.
Proprietar1 vrea sa iese din indiviziune si cere apartamentul f. f. frumos, obligatoriu podul cu cele 2 camere si sustine ca eu o sa am demi-solul cu igrasie si o suma oarecare de bani.
1) Exista un judecator care sa fie de acord cu asa nedreptate ? Caci eu sustin ca este o nedreptate ca eu sa stau cu picioarele în igrasie sau chiar sa cheltuiesc o gramada de bani pt a rezolva igrasia
si el sa stea într-un apartament fara nici o problema.
-----------------------------------------------------------------------------
Eu doresc 3/8 din demi-sol(nu ma deranjeaza un zid care sa desparta partile mele de ale lui), eu doresc 3/8 din apartamentul frumos(nu ma deranjeaza un zid care sa desparta partile mele de ale lui) si doresc 3/8 din camerele de sus.
2) Exista un judecator care sa fie de acord cu asa ceva ? Bineînteles ca în acest caz Proprietar1 sustine ca este nedrept dar eu cred ca este f cinstit.
multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 14 August 2007
jpgroussard, utilizator
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 10:38, 15 August 2007
ce ceri tu este corect....dar trebuie ca in cadrul procesului de partaj sa solicitati o expertiza care sa constate starea imibilului si fpatul daca acesta este comod partajabil in natura care ar fi acea partajare......daca nu este comod partajabil atunci sa dea bunul in tot unuia care va plati celuilalt cota parte din valoarea sa.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras de carte funciara- suprafete bogdanucom bogdanucom In urma achizitiei unui apartament de 50 mp (suprafata desfasurata) si terenul aferent (cota) de 8mp in Extrasul de carte funciara pentru informare apar ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre spatiu mansarda Son_2020 Son_2020 Buna ziua, anul trecut am achizitinat un apartament la mansarda cu supratafata de 47.32 mp. compus din hol, baie, bucatarie, camera, dormitor, balcon si podul ... (vezi toată discuția)
Diferente fond intre carte funciara si realitate adrianteodor26 adrianteodor26 Buna ziua, Vreau sa achizitionez o casa in Bucuresti. Proiectul a fost unul de consolidare, iar pe cartea funciara apare in prezent Parter+Pod. Fizic, ... (vezi toată discuția)