avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revizuire - art.322 pct.1 si 7
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revizuire - art.322 pct.1 si 7

Buna ziua,
ma adresez specialistilor in drept cu rugamintea de a ma ajuta avand in vedere urmatoarea situatie:
- litigiu de munca solutionat cu hotarare definitiva si irevocabila, in favoarea mea.
- unul dintre parati(revizuent) formulează cerere de revizuire conf. art.322 pct.1 şi 7.
- eu formulez intâmpinare si invoc exceptia tardivitatii introducerii cererii( pronuntata hotararea in recurs în 03.06, introdusa cererea de revizuire in 19.07.2010)
- instanta da termen pentru a aduce la cunostinţa revizuentei exceptia invocata.

Cum credeti ca se poate apara iar exceptia sa nu fie admisa? Credeti ca mai are vreo sansa?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 21 Iulie 2010
Scuze, am gresit cand am scris - introdusa pe 13.07 cu termen, astazi 20.07.2010
Potrivit art.324 alin.1 C.proc.civ., termenul de revizuire este de o lună şi se va socoti în cazurile prevăzute de art.322 pct.1, 2 şi 7 alin.1, de la comunicarea hotărârilor definitive, iar când hotărârile au fost date de instanţe de recurs după evocarea fondului, de la pronunţare ...

Trebuie vazuta si data cand a primit hotararea .....:)
Din cate cunosc, in procedura civila termenul este de 15 zile de la comunicare sau maxim un an de la pronuntarea deciziei irevocabile.
Florin 72 a scris:

Din cate cunosc, in procedura civila termenul este de 15 zile de la comunicare sau maxim un an de la pronuntarea deciziei irevocabile.


Termenele pentru exercitarea caii de atac extraordinare a revizuirii sunt prevazute in art.324 C.proc.civ. , si anume:
Art. 324
Termenul de revizuire este de o luna si se va socoti:
1. in cazurile prevazute de art. 322 pct. 1, 2 si 7 al. 1, de la comunicarea hotararilor definitive, iar cand hotararile au fost date de instante de recurs dupa evocarea fondului, de la pronuntare; pentru hotararile prevazute la punctul 7 al. 2 de la pronuntarea ultimei hotarari;
2. in cazul prevazut de art. 322 pct. 3, de la cel din urma act de executare;
3. in cazurile prevazute de art. 322 pct. 4, din ziua in care partea a luat cunostinta de hotararea instantei penale de condamnare a judecatorului, martorului sau expertului ori de hotararea care a declarat fals inscrisul. In lipsa unei astfel de hotarari termenul curge de la data cand partea a luat cunostinta de imprejurarile pentru care constatarea infractiunii nu se mai poate face printr-o hotarare penala, dar nu mai tarziu de 3 ani de la data producerii acestora;
4. in cazurile prevazute de art. 322 pct. 5, din ziua in care s-au descoperit inscrisurile ce se invoca ori, dupa caz, din ziua in care partea a luat cunostinta de hotararea desfiintata sau modificata pe care s-a intemeiat hotararea a carei revizuire se cere;
5. in cazurile prevazute de art. 322 pct. 6, de la comunicarea hotararii definitive facuta statului ori celorlalte persoane de drept public sau de utilitate publica, sau de la intoarcerea disparutului ori de la dobandirea capacitatii; in aceste din urma doua cazuri termenul fiind de 6 luni.
In cazul art. 322 pct. 8 termenul de revizuire este de 15 zile si se socoteste de la incetarea impiedicarii.
Pentru motivul prevazut la art. 322 pct. 9, termenul este de 3 luni de la data publicarii hotararii Curtii Europene a Drepturilor Omului in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I
Florin 72 a scris:

Din cate cunosc, in procedura civila termenul este de 15 zile de la comunicare sau maxim un an de la pronuntarea deciziei irevocabile.


termenul de 15 zile se refera la contestatia in anulare

Alte discuții în legătură

Revizuire decizie tribunal obiect fond funciar Adriana B Adriana B Desi am castigat in prima instanta, judecatoria admitandu-mi cererea de reconstituire a dreptului de proprietate in baza Legii nr. 18/1991, comisia locala a ... (vezi toată discuția)
Sentinta irevocabila elenapoli elenapoli pentru un cetatean palestinian (Gaza) s-a respins prin hotarare judecat irevocabila recursul privind procedura de azil in Romania. are termen pt parasirea ... (vezi toată discuția)
Cerere revizuire Cimss Cimss Buna ziua, Am avea o nelamurire : cererea de revizurie intr-un dosar comercial in cat timp se poate face de la data pronuntarii sentintei ??? este vreun ... (vezi toată discuția)