avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revizuire decizie tribunal obiect fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revizuire decizie tribunal obiect fond funciar

Desi am castigat in prima instanta, judecatoria admitandu-mi cererea de reconstituire a dreptului de proprietate in baza Legii nr. 18/1991, comisia locala a inaintat recurs care a fost admis de tribunal, modificand in totalitate sentinta primei instante. Deoarece pe fond funciar exista o singura cale de atac - recursul, hotararea tribunalului fiind irevocabila, m-am gandit sa inaintez o cerere de revizuire si suspendare a executarii hotararii tribunalului.
Intrebarea mea ar fi daca mai sunt in termenul legal de depunere a acestei cereri, avand in vedere ca tribunalul s-a pronuntat prin decizie in 18.03.2008, in prezent aceasta hotarare nefiind redactata, conform celor comunicate de la arhiva, iar termenul prevazut in codul pr.civ. este de o luna.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 00:52, 17 Aprilie 2008
Termenul de revizuire curge de cand ati luat cunostinta de continutul deciziei, adica de la motivarea hotararii, dar nu mai tarziu de 6 luni de la pronuntare.
Termenul depinde si de motivul de revizuire invocat.
Cererea de revizuire va avea ca si temei de drept art. 322 pct. 7 alin. 1 c.pr.civ.
Art. 324 Cod procedura civila:
Termenul de revizuire este de o luna si se va socoti:
1. in cazurile prevazute de Art. 322 pct. 1, 2 si 7 alin. 1, de la comunicarea hotararilor definitive, iar cand hotararile au fost date de instante de recurs dupa evocarea fondului, de la pronuntare; pentru hotararile prevazute la punctul 7 alin. 2 de la pronuntarea ultimei hotarari;
Potrivit art.324 alin.1 C.proc.civ., termenul de revizuire este de o lună şi se va socoti în cazul prevăzut de art.322 pct.7 alin.1, de la comunicarea hotărârilor definitive, iar când hotărârile au fost date de instanţe de recurs după evocarea fondului, de la pronunţare.
Va multumesc frumos pentru raspunsul primit, dar as fi dorit sa aflu daca in cazul meu mai pot depune cererea de revizuire in termen legal, avand in vedere si faptul ca legea fondului funciar este o lege speciala. Astfel, am precizat ca decizia tribunalului s-a pronuntat in 18.03.2008, dar nu s-a redactat, deci nu cunosc motivatia instantei, doar solutia. In acest caz, acel termen de 1 luna va curge de la 18.03.2008, data pronuntarii tribunalului prin decizie cu privire la recurs sau de la data cand iau cunostinta de hotararea tribunalului, prin depunerea unei cereri de eliberare a acesteia, avand in vedere ca pe fond funciar exista o singura cale de atac - recursul si nu se mai comunica decizia.

Alte discuții în legătură

Revizuire - art.322 pct.1 si 7 raluca30 raluca30 Buna ziua, ma adresez specialistilor in drept cu rugamintea de a ma ajuta avand in vedere urmatoarea situatie: - litigiu de munca solutionat cu hotarare ... (vezi toată discuția)
Art 322 al 2-lea termen de revizuire FRD FRD Pentru art 322 al 2 vechiul CPC care este termenul de a depune cerere de revizuire? (vezi toată discuția)
Termen de exercitare a caii revizuirii avvaslui avvaslui As dori opini in ceea ce priveste momentul de la care se calculeaza termenul de o luna pentru revizuire. Astfel, impotriva unei decizii din apel s-a formulat ... (vezi toată discuția)