avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Bani proveniti de la Case de Discuri
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Bani proveniti de la Case de Discuri

Salut!

Am si eu o nedumerire. Sunt DJ/Producator si am primit un contract de colaborare cu o casa de discuri din Anglia unde mi se va lansa o melodie. In functie de banii obtinuti de catre casa de discuri eu voi primi pe card , aici in Romania un procent din respectivele vanzari pe acea piesa.

Intrebare : Pentru acei bani pe care-i voi primi pe card va trebui sa platesc vreun impozit sau vreo taxa? Banii trebuie sa-i declar?
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 12:31, 23 August 2007
Trebuie sa declarati veniturile pe care le dobanditi din cedarea dreptului de proprietate intelectuala pentru muzica dvs. Conform Codului fiscal aceste venituri sunt denumite venituri din activitati independente si valoarea impozitului este de 10% din venit.

Atentie tranferurile bancare sunt monitorizate si vreti nu vreti va trebui sa platiti impozit pe aceste venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica la petreceri, nunti... ref. dreptul de autor edia76 edia76 buna ziua! Am o situatie de rezolvat si am apelat la dvs... in speranta unei rezolvari. Stiu pe cineva care lucreaza la o firma care organizeaza nunti, ... (vezi toată discuția)
Plata din strainatate pentru editare de carte in limba romana anghelivan anghelivan Daca sunt persoana fizica independenta (freelancer) si am o comanda din Germania pentru a edita niste carti (text si imagini), adica sa fac traducerea in ... (vezi toată discuția)
Cum sa fiu dj(disk jockey) legal? DanGhiurutan DanGhiurutan Buna, Am 18 ani si sunt unul dintre multi dj si producatori de muzica electronica din Romania, si sunt nelamurit cu in legatura cu intrarea in ... (vezi toată discuția)