avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare teren ansamblu rezidential
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare teren ansamblu rezidential

Buna ziua,

Sunt in procesul de cumparare a unui apartament intr-un Ansamblu Rezidential. Apartamentul se afla in prima cladire din viitoarele 10 cladiri cat va avea Ansamblul. Pe langa Apartament, Cota indiviza comuna din cladire(spatii comune) si terenul de sub cladire, va mai trebui sa detin cota indiviza comuna si din suprafata totala a terenului aferent intregului ansamblu ---------------?
Multumesc
Da, pentru ca terenul pe care e construit complexul este proprietatea comuna a celor care detin apartamentele.
Daca eu detin cota parte din toata suprafata de teren a intregului Ansamblu si la ora actuala se lucreaza la primul corp fiind autorizatie de construire doar pentru primele 3 corpuri la momentul cand se va cere urmatoarele autorizatii de construire pentru celelalte corpuri nu o sa trebuiasca sa imi ceara aprobare si mie ?
Multumesc
dvs in acest moment nu detineti nimic.
exista doar o promisiune de vanzare cumparare.
nu este cazul sa vi se ceara acordul.
pdavid a scris:

Daca eu detin cota parte din toata suprafata de teren a intregului Ansamblu si la ora actuala se lucreaza la primul corp fiind autorizatie de construire doar pentru primele 3 corpuri la momentul cand se va cere urmatoarele autorizatii de construire pentru celelalte corpuri nu o sa trebuiasca sa imi ceara aprobare si mie ?
Multumesc

Daca la momentul obtinerii celeilalte autorizatii veti fi deja proprietar, e posibil sa vi se ceara acordul prin certificatul de urbanism, dar nu e obligatoriu. In plus, acordul nu poate fi refuzat fara justificare, riscati sa platiti despagubiri. E foarte probabil sa fiti obligat prin contractul de cumparare sa nu impiedicati constructia etapei urmatoare.
Multumesc mult de raspuns.
Va rog tare mult daca pute-ti sa imi transmiteti un contrac model vanzare - cumparare imobil in cadrul unui ansamblu.

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari tanasievladgrigore tanasievladgrigore Buna ziua, Am cumparat un teren la marginea unui mini ansamblu rezidential saumai bine spus sunt cateva case care s-au constituit intr-o asociatie. ... (vezi toată discuția)
Cotă parte indiviză pentru case în ansamblu rezidențial adrian.miu adrian.miu Cum se calculează cota parte indiviză în cazul proprietăților case + curte la un ansamblu rezidențial? Proprietarii din ansamblul rezidențial nu detin ... (vezi toată discuția)
Teren in proprietate, dar la care au acces si vecinii. Valentin2222 Valentin2222 Buna ziua, Am cumparat un apartament intr-un bloc de 2 etaje, unde apartamentul de la parter are si o curte (teren) in proprietate, ingradita, cu acces ... (vezi toată discuția)