Sunt un pic nelamurita daca aceasta suma trebuie actualizata.
Sunt un pic nelamurita daca aceasta suma trebuie actualizata.
Sincer, si eu:)
Ideea e ca a trecut foarte mult timp, e greu de spus cat inseamna acea suma acum. Avand in vedere ca salariu mediu brut e in jur de 2.000 lei, seamana putin cu ce se intampla in 1989-90, ar corespunde cu aceeasi suma acum ( 90.000), presupun ca se impune o noua evaluare a imobilului, dar chiar nu e cazul, daca faceti cum v-am spus mai sus, constatarea prescriptiei si sa-i dati o suma care sa va faca sa va simititi eliberata de datorii, e ok si legal si moral.
Dupa parerea mea, cred ca se face o mare confuzie, si anume, prescriptia se refera la dreptul de a cere in instanta plata sultei si nu la dreptul de a primi sulta. Mai mult, sulta are acelasi regim ca si privilegiul vinzatorului pentru pret inscris in art. 1737 Cod civil. Neplata sultei echivaleaza cu nefinalizarea tranzactiei si prin urmare proprietatea este sub conditie rezolutorie.
Sfatul meu este sa obtineti fie o declaratie de primire a sultei, fie o hot judecatoreasca care sa valizeze oferta reala urmata de consemnatiune facuta de un executor judecatoresc (altfel, nu va veti putea inscrie in cartea funciara bunul)
Succes.
Pot sa cer constatarea prescriptiei in Bucuresti
se poate inscrie in cartea funciara dar cu aceasta sulta