avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... magistrat?! mister!!!
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

magistrat?! mister!!!

am urmatoarea dilema: unde pot sa aflu informatii despre un avocat care a fost condamnat pt. trafic de influenta iar acum, cu tupeu face pe consilierul juridic si practician in insolventa?! mentionez ca sotia acestuia e judecator la tribunalul din oras(unicul) deci unde face si acest individ...ceea ce face!va rog un raspuns urgent, am proces si vreau sa cer ori stramutarea procesului pe motiv de incompatibilitate(v. avocat reprezinta in instanta unde sotia e judecator), ori ceva ce inca nu stiu legat de...calificarea acestui individ: avocat?consilier juridic? practician in insolventa? multumesc.
Cel mai recent răspuns: vendeta , utilizator 00:02, 29 Iulie 2010
Daca este:
- avocat - in Tabloul avocatilor din judet (intrati pe site-ul baroului).
- practician in insolventa - in Tabloul UNPIR (pe site-ul www.unpir.ro).
- consilier juridic - la Colegiul Consilierilor Juridici din localitatea dvs. (este posibil insa sa nu fie inscris in acest colegiu).
OUG 86/2006 privind organizarea activitatii practicienilor in insolventa prevede: Art. 29 (2) Profesia de practician in insolventa nu poate fi exercitata la tribunale, tribunalele specializate si curtile de apel, precum si la parchetele de pe langa aceste instante la care sotul practicianului in insolventa sau ruda ori afinul sau pana la gradul al III-lea inclusiv indeplineste functia de judecator sau procuror.
(3) Interdictia se aplica si practicianului in insolventa care se foloseste de forma de organizare profesionala ori de raporturile de conlucrare profesionala stabilite de prezenta ordonanta de urgenta in scopul eludarii acestor interdictii.
(4) Profesia de practician în insolventa nu poate fi exercitata la tribunalele la care rudele sau afinii pâna la gradul al III-lea îndeplinesc functia de judecator-sindic.

Art. 27. - (1) Este nedemna de a fi practician în insolventa:
a) persoana condamnata prin hotarâre judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru savârsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei, inclusiv orice infractiune de coruptie, precum si pentru infractiunile prevazute de Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care determina incapacitatea legala de a dobândi sau detine calitatea de fondator, administrator, membru în consiliul de supraveghere, membru al directoratului ori director al unei societati comerciale si de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, cu modificarile ulterioare.
multumesc mult.:ok:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.20 din legea 51/1995 Ariadna Gorea Ariadna Gorea Am intrat in avocatura de curand. Desi am dat si am luat cu brio examenul de admitere in barou inca din 2004, am tot amanat intrarea efectiva in avocatura ... (vezi toată discuția)
Avocat incompatibil leusan leusan Are dreptul un avocat sa pledeze la instanta unde sotul sau este judecator chiar daca sotul nu face parte din completul de judecata? (vezi toată discuția)
Incompatibilitate bugcami bugcami As dori sa stiu daca functia de SEF DE SECTIE intr-un spital de stat este incompatibila cu exercitarea profesiei de medic intr-un cabinet privat, cabinet ... (vezi toată discuția)