avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

am si eu o intrebare.....in cazul in care fac un accident cu masina personala plina de oameni pe un drum forestier pot fii acuzat penal...accidentul sa intamplat cu realitate azi....nu am fost eu soferul ci logotnica mea a fost una din pasageri care a fost taiata la mana si a pierdut si sarcina din cauza accidentului......il putem da in judecata. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:36, 21 Iulie 2010
Logodnica dvs. poate sa depuna plangere impotriva soferului care a comis accidentul , plangere intemeiata pe disp.art.184 al.2. rap.la art.182 al.2 c.pen.- vatamare corporala din culpa- fapta presupune producerea urmatoarelor consecinte: pierderea unui simt sau organ, incetarea functionarii acestora, o infirmitatea permanenta fizica sau psihica, slutirea, avortul ori punerea in primejdie a vietii persoanei.
Daca va avea si un certificat medico-legal din care sa rezulte un anumit nr. de ingrijiri medicale dar si faptul ca avortul este rezultatul accidentului produs incadrarea poate fi si pe al. 1 al art.184 c.pen.rap.la art.180, 181 sau 182 in functie de zilele de ingrijiri medicale constatate.
Aceasta de asemenea are posibilitatea sa se consituie parte civila in procesul penal cu daune materiale si morale.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.180 vs art.181. ContSters75393 ContSters75393 Buna.Va rog frumos sa imi spuneti si mie care ar fi minimul de ingrijiri medicale ptr a se face diferenta intre art 181 vatamare corporala si care si loviri ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa alma_almara alma_almara am avut un accident (o tamponare) in 16 februarie. am fost vinovati. in acel moment nu s-a constatat existenta unor vatamari corporale. dupa o luna jumate ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava Lui25 Lui25 Prietenul meu a avut un accident era pe motor si o duba nu ia dat prioritate. In urma acestui accident a facut 4 operatii. Una la picior(2 fracturi) unde i ... (vezi toată discuția)