avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit profit/forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit profit/forfetar

Buna ziua ,

O firma infiintata in 2010 mai plateste forfetarul?Dar impozitul pe profit?
Cel mai recent răspuns: anairam_unid , utilizator 10:47, 22 Iulie 2010
Buna ziua

In anul infiintarii firmele declara/platesc impozitul pe profit iesit din calcul si nu platesc impozit minim .
Sunteti sigura?Pt ca cineva imi zicea ca trebuie platit anticipat.....de asta sunt in ceata totala
ART. 34
Plata impozitului

(1) Plata impozitului se face astfel:

a) contribuabilii, societăţi comerciale bancare, persoane juridice române, şi sucursalele din România ale băncilor, persoane juridice străine, au obligaţia de a plăti impozit pe profit anual, cu plăţi anticipate efectuate trimestrial, actualizate cu indicele de inflaţie (decembrie faţă de luna decembrie a anului anterior), estimat cu ocazia elaborării bugetului iniţial al anului pentru care se efectuează plăţile anticipate. Termenul până la care se efectuează plata impozitului anual este termenul de depunere a declaraţiei privind impozitul pe profit, prevăzut la art. 35 alin. (1);

b) contribuabilii, alţii decât cei prevăzuţi la lit. a), au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit trimestrial până la data de 25 inclusiv a primei luni următoare trimestrului pentru care se calculează impozitul, dacă în prezentul articol nu se prevede altfel. Începând cu anul 2012, aceşti contribuabili urmează să aplice sistemul plăţilor anticipate prevăzut pentru contribuabilii menţionaţi la lit. a).
norme
11^6. Contribuabilii înfiinţaţi în cursul anului nu intră sub incidenţa prevederilor art. 18 alin. (2) pentru anul în care se înregistrează la oficiul registrului comerţului, însă aceştia sunt obligaţi la determinarea impozitului pe profit potrivit prevederilor titlului II "Impozitul pe profit" din Codul fiscal. Nu intră sub incidenţa impozitului minim societăţile care la data de 1 mai 2009 se aflau în inactivitate temporară şi aceasta încetează în cursul anului 2009, pentru perioada aferentă de la încetarea inactivităţii până la 31 decembrie 2009.

art 18 alin (2)
2) Contribuabilii, cu excepţia celor prevăzuţi la alin. (1), la art. 13 lit. c)—e), art. 15 şi 38, în cazul cărora impozitul pe profit este mai mic decât suma impozitului minim pentru tranşa de venituri totale corespunzătoare, prevăzute la alin. (3), sunt obligaţi la plata impozitului la nivelul acestei sume.
multumesc frumos...m-ati luminat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma nou infiintata ministru_ ministru_ Mai postez o intrebare, daca poate sa ma ajute cineva urgent. Am infiintat o firma in luna iulie 2009 si am trebuie sa platesc acum impozitul forfetar. Eu stiu ... (vezi toată discuția)
Impozit sanda37 sanda37 Am inteles ca din ianuarie s-a scos impozitul forfetar si este valabil doar ptr.SC. cu activitati gen; spalatorii,sali fitnes.E adevarat?VA MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Firma suspendata 1.martie.2010 kajan.barna kajan.barna vreu sa suspendezi activitatea la un srl.pe 3 ani mai trebuie sa platesc taxa forfetara adica impozitul minim.#-o (vezi toată discuția)