avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Procedura de ocupare a unui post prin redistribuire
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Procedura de ocupare a unui post prin redistribuire

Buna ziua. Rugamintea mea este daca puteti sa ma indrumati vis a vis de pasii ce trebuie urmati pentru a putea ocupa un post suspendat, prin redistribuire conform L.188/1999. Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
Oniga, utilizator
Cel mai recent răspuns: Taisa , utilizator 13:18, 4 Ianuarie 2011
violexxa a scris:

Va contrazic.
Legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici da ca prima varianta ocuparea posturilor vacante temporar prin redistribuire.
Art. 4. - (1) Raporturile de serviciu se nasc şi se exercită pe baza actului administrativ de numire, emis în condiţiile legii.
(2) Exercitarea raporturilor de serviciu se realizează pe perioadă nedeterminată.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), funcţiile publice de execuţie temporar vacante pe o perioadă de cel puţin o lună pot fi ocupate pe perioadă determinată, astfel:
a) [b]prin redistribuirea funcţionarilor publici din corpul de rezervă care îndeplinesc condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei publice respective;
b) prin numire pe perioadă determinată, prin concurs în condiţiile legii, în situaţia în care în corpul de rezervă nu există funcţionari publici care să îndeplinească cerinţele specifice pentru a fi redistribuiţi în conformitate cu dispoziţiile prevăzute la lit. a).


mea culpa. asa e!
Deci,daca e redistribuire nu se da concurs,iar daca in corpul de rezerva nu exista functionari se organizeaza concurs.Este bine de stiut ca se organizeaza concursul pe perioada determinata(nu nedeterminata),adica pana la finalizarea cercetarilor.
Cine tine lista cu functionarii din corpul de rezerva?
ANFP, Agentia nationala a functionarilor publici, are evidenta functionarilor publici din corpul de rezerva si tot ei coordoneaza redistribuirea acestora, punind la dipozitie celor in cauza lista functiilor publice vacante pentru care pot opta.
ellena a scris:

ANFP, Agentia nationala a functionarilor publici, are evidenta functionarilor publici din corpul de rezerva si tot ei coordoneaza redistribuirea acestora, punind la dipozitie celor in cauza lista functiilor publice vacante pentru care pot opta.



Buna ziua si LA MULTI ANI!:)

Va rog sa-mi aprindeti si mie "becul"...
1.Pentru posturile vacantate, cu durata nedeterminata , redistribuirea este aplicabila? La art.104(5) din Lg.188/1999 textul se refera doar la temporar vacante /

2. Pana la urma, cine mai aproba angajarea in sectorul bugetar? Ca eu nu mai inteleg nimic din valul de OUG-uri (34/2009; 32/2010: 109/2010). Ori e treaba Guvernului, ori e raspunderea ordonatorului de credite#-o.

Va multumesc pt ajutorul la care sper.

Sa aveti un an nou cu stresul ratacit departe, departe...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redistribuire angajat ContSters203083 ContSters203083 Sunt angajat pe funcţia de referent al unei unitaţi administrativ teritoriale, care In urma aplicarii OUG 63/2010, a fost unul din cei 11 norocoşi ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public ContSters359110 ContSters359110 Un functionar public incadrat pe o perioada nedeterminata poate cere transfer pe un un post vacant dar perioada determinata(resp 2 ani) ? (vezi toată discuția)
Functionar public angajat pe perioada determinata alexandra_g alexandra_g Poate fi un functionar public care este angajat pe perioada determinata [u] transferat [/u] pe un alt post vacant (titularul acestui post vacant avand ... (vezi toată discuția)