avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Abuz acte biometrice - cardul national de sanatate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Abuz acte biometrice - cardul national de sanatate

Buna ziua,
As dori sa-mi indicati/recomandati daca se poate unde exact pot gasi un avocat specializat in problema privind mizeria care se intampla cu actele biometrice...Am inteles de pe forumuri ca exista..(de fapt e normal sa existe,asa cum sunt destui care au pledat(si castigat) procese legate de inmatriculari masini aduse de afara.). Nu ca as putea eu sa schimb te miri ce,dar...conteaza,pana la urma,si intarzierile ..inevitabilului,si boicotarile sistemului. Cu pasapoartele,in urma mini-mitingului de 1000 persoane,s-a obtinut o alternativa derizorie,si scumpa,dar : este enorm!! Pt. ca exista.
Daca-n jurul meu se doarme asta e. Dar eu vreau sa-i dau in judecata in legatura cu porcaria numita "card national de sanatate" cu care cica ne vom trezi de-a gata acasa sub nas,utilizand politica faptului implinit, si culmea!!! cica-ntr-un plic pe care va scrie:"va multumim ca ati acceptat cardul!!!"#-o
Culmea nesimtirii este ca daca n-ai card, pa....pa.. servicii gratuite/compensate(da' pentru aia banii ti-i trag frumusel din salariu,in fiecare luna;ii ingurgiteaza sistemul bine-mersi fara nici o "tresarire"...Pai deci este abuz in toata regula,logic ar trebui sa fiu indreptatita sa-i aduc pe idioti in instanta. Problema e ca nu stiu pasii.
Am inteles ca se pot trimite inapoi la destinatar,cu mentiunea:"REFUZ CARDUL" ;tot pe net am gasit un formular tip (dat alaturi de altele:pt refuz de cartele magnetica biometrica in scoli,pentru refuz de vaccin,etc), unde reiesea din text c-ar trebui trimis de preferat,inainte sa ajunga cardurile acasa (si-am inteles ca-n iunie ne trezim cu ele sub nas) , si sa anunte/puna in tema casa de asig. ca nu este acceptat cardul si in cazul neoferirii unei alternative si refuzului asistentei gratuite in baza adeverintei de pana acum,se refuza plata contributiei la asig. sanatate. Dar, normal ca se va continua retinerea din salariu(nici din inertie nu s-ar opri mai devreme de 6 luni),deci

1.)cum se procedeaza pentru a avea dovada trimiterii formularului?
2) exact care este pasul 2? Astept un raspuns de la ei in sensul asta?(eu sa fiu sanatoasa,c-o sa tot astept). Logic ar trebui sa merg sa solicit un serviciu medical,si in caz de refuz,cum se procedeaza? Ii rog frumos sa-mi dea in scris ca sunt obligata sa platesc,in lipsa cardului,si ca nu-mi accepta adeverinta?
In concluzie,va rog sa ma ajutati sa imi spuneti exact cum trebuie procedat.
Imi cer scuze pentru mesajul prea lung sau exprimarea nu tocmai corespunzatoare; e un subiect care ma revolta extrem si consider foarte foarte grav ceea ce se intampla .
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
gabriela c.

Cel mai recent răspuns: gabi.cristi , utilizator 11:53, 27 Aprilie 2012
Eu personal nu stiu de ce se face atata scandal pentru actele biometrice, le au spaniolii (CI cu cip biometric), albanienii (CI cu cip biometric), belgienii (CI cu cip biometric), estonienii (CI cu cip biometric), finalndezii (CI cu cip biometric), francezii (CI cu cip biometric), germanii (CI cu cip biometric), italienii (CI cu cip biometric), lituanienii (CI cu cip biometric), olandezii (CI cu cip biometric), polonezii (CI cu cip biometric), portughezii (CI cu cip biometric), etc.

Presupun ca exista si posibilitatea refuzului de a primi cardul cu alternativa de a prezenta la fiecare vizita la doctor a unei adeverinte medicale, ca pana acum.

Refuzul cred ca il veti putea face atunci cand veti primi cardul.

Daca va fi impus deci obligatoriu,inseamna ca nu va exista o alta alternativa. Si se face scandal deoarece o multime de date personale stocate pe el poate fi accesata de oricine care detine un cititor de carduri. Iar sistemul electronic s-a demonstrat ca este cel mai vulnerabil dpdv al securitatii.(copiere,modificare,accesare,etc) . Asta e un pas important catre cipuire,catre implantarea cipurilor umane. Nici pentru asta nu trebuie facut scandal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cardurile de sanatate si actele de identitate cu cip. da sau nu? Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici O prietena care-mi cunoaste opiniile mi-a trimis un link despre o manifestatie organizata de preoti si calugari contra introducerii cardului de sanatate ... (vezi toată discuția)
Cardul de sanatate cu microcip... pericol sau binefacere? ContSters122901 ContSters122901 Dupa discutiile fara finalizare , privind cartile de indentitate electronice `666`, pasapoartele biometrice.. iata ca acum se vorbeste despre [b]cardurile ... (vezi toată discuția)
Pasapoarte biometrice.o persoana poate fi localizata cu ajutorul unui astfel de pasaport biometric? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Scandalul pasapoartelor biometrice ce are de fapt la baza? Simpla emitere a pasaportului cu includerea amprentei digitale, numarul apocaliptic 666, riscul ca ... (vezi toată discuția)