avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Curs practic de implementare e-Factură / e-Transport. Reguli de aplicare și discuții practice. Vezi detalii și participă → 

Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ce ascunde cardul de sanatate (in microcip)!!!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ce ascunde cardul de sanatate (in microcip)!!!

Iata prezentarea opiniei unui medic român, nu oricare, despre cardul de sănătate.
Citiţi şi spuneţi şi altora, poate aşa realizăm cât este de grav ceea ce ni se întâmplă fără informarea corectă şi fără acordul nostru.
(N.A.: Nu imi pare o pledoarie politica pentru admiratori)

Dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România declară:
Cardul de sănătate cu microcip este un abuz din partea statului şi comportă riscuri pe toate planurile!!!

- Cardul este numai APARENT in favoarea asiguraţilor.
- Este periculos sa fie puse informaţiile medicale personale pe microcip, deoarece acesta nu este protejat. Oricine are un cititor de cipuri compatibil poate sa afle tot.
Acest lucru violează drepturile la intimitate si la demnitate ale persoanei si poate sa aduca mari prejudicii.
- La Consiliul Europei există o presiune imensă din partea firmelor de asigurări pentru a deveni legal accesul la informaţiile despre sănătatea oamenilor.
Forţa financiara uriaşă a acestor "rechini" face ca datele despre posibilele boli ale oamenilor să ajungă la ei pe
birou pentru ca ei sa ştie dacă fac sau nu poliţele de asigurare şi la ce preţ.
- Există riscul discriminării persoanelor pe baza informaţiilor personale asupra stării de sănătate, atâta vreme cât acestea nu mai sunt protejate.
- Datele medicale pot sa fie utilizate inclusiv pentru a distruge o persoana, mai ales intr-o societate conflictuală ca cea din România!!!
- Exista o tendinţă din partea Statului spre autoritarism în sensul de a cunoaşte totul despre cetăţeni şi de a-i controla !!!
- Este o incercare de abuz din partea statului si nu exista dezbateri publice!!!
- Se introduce o noua taxa, fara să întrebe populaţia, deşi românii plătesc asigurările de sănătate.
- In privinţa donării de organe: vom intra in circuitul european şi vom trimite numărul de organe disponibile spre alte ţări. ªi dacă ar exista mai mulţi donatori de organe nu vor exista mai multe transplanturi în ţara noastră, pentru că fondurile disponibile pentru transplanturi de organe sunt limitate, iar creşterea numărului de donatori ar depăşi limita bugetară.
Cui vor folosi organele luate de la romani???
Ce bani si ce organizare sunt in joc???
Cine va apăra "prostimea" de cei care vor dori să le comercializeze organele pe milioane şi milioane de euro sau dolari?
- Ca să înţelegem mai bine: in Spania (unde exista acordul prezumat din partea familiei pentru prelevarea de organe), s-a ajuns la puternice discriminări împotriva imigranţilor, care nu au familiile alături de ei.
Deci nu are cine să-i apere de reţelele de "transplant de organe"!!!
- Exista un comerţ ilicit de organe de transplant, este dovedit, iar acordul prezumat, aşa cum este prevăzut în România, ridică mari semen de întrebare.
- Medicii sunt şi ei oameni. Dacă ne uităm la istoria sec. XX, vedem că medicii erau cei care făceau experi-mente în lagărele de concentrare naziste, medicii erau cei care făceau abuzuri in în domeniul psihiatric.
Si în cazul transplantului de organe tot medicii pot sa ajunga la abuzuri daca legea si autorităţile permit şi încurajează.
Cardul cu microcip asta face !!!
- Ultimul exemplu este A1H1 (gripa porcină). In acest moment s-a dovedit ca cei care au întreţinut spaima au avut contracte cu firmele care au produs vaccinurile.
- Cardul de sănătate cu microcip (putea sa fie si o varianta fără), creează mari dificultăţi şi poate chiar împiedica accesul la serviciile medicale.
Cardul de sănătate este "arma" cu care guvernanţii vor să scoată de la români sume uriaşe de bani, un "furt al secolului" săvârşit în dauna celor care plătesc legal asigurările de sănătate dar NU VOR CARD DE
SÃNÃTATE!!!

Decizia guvernanţilor noştri, pe care nu o contestă vehement nici televiziunile, nici opoziţia parlamentară, este halucinantă: CEI CARE PLÃTESC DIN SALARIU SAU PENSIE SERVICIILE MEDICALE DE STAT, DAR NU VOR CARD DE SÃNÃTATE VOR PLÃTI TOATE SERVICIILE MEDICALE DE CARE AU NEVOIE!!!

Altfel spus, românii care nu vor cardul cu microcip vor plăti de 2 ori asistenţa medicală.
ªi românii tac, românii se uită cum începe un nou jaf naţional şi stau ca mieii la tăiere.
Televiziunile vorbesc de Egipt,politicienii se bat pentru funcţii în Parlament.
Ce minunăţie de neam suntem!!!

Potrivit hotărârii de Guvern, contravaloarea cardului de sănătate va fi suportată de asigurat, adică si obligatoriu şi plătit de "prostime"!!!
Medicii de familie vor trebui să plătească şi ei pentru cititoarele de carduri şi să aibă şi internet de banda largă pentru a avea legătură cu sistemul informatic!!!

Credincioşii spun că nu vor să folosească acte electronice care conţin semnul fiarei - 666!
Cine să se uite în gura unor "rătăciţi" care încă mai cred în Dumnezeu!
Ce dacă sunt milioane, ce dacă îşi strigă credinţa şi cer respect măcar pentru sufletul lor dacă pentru nivelul lor de trai nu are nimeni!

Forul Ortodox Român vine cu exemple din ţări care au clacat în acest experiment:
În Marea Britanie s-au pierdut datele a 93% din asiguraţi.
Germania a dat 1,7 miliarde de euro pentru implementarea parţială a unui astfel de sistem şi acum l-au stopat.
De ce pornim noi ceva ce nemţii au stopat?
Cine are interese în a controla românii la capitolul sănătate şi organe?

Informaţiile din microcipul cardului:
● numele, prenumele şi CNP-ul asiguratului;
● codul unic de identificare în sistemul de asigurări;
● numărul cardului naţional de sănătate;
● diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice;
● grupa sanguină şi RH-ul;
● acceptul exprimat în timpul vieţii de a dona organe după deces;
● numele medicului de familie şi datele lui de contact.

(sursa: mesaj circulat in diaspora)
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:53, 26 Ianuarie 2012
Da, exista argumente mai mult decat suficiente pentru a nu se implementa acest card.
Iar intrebarea referitoare la Germania imi pare mai mult decat lamuritoare...
sunt interese foarte mari in vederea implementarii acestui sistem... se obtine un mai bun control asupra populatiei, ceea ce nu este de dorit intrucat, nu suntem si nu ne dorim statutul de turma... personal, ma lipsesc de posibilele beneficii ala cardului de sanatate decat sa am unul cu microcip... mai bine ma tratez ambulatoriu... Sanatate, ca este mai buna ca toate, la toti consultantii si ultilizatorii acestui site
Deosebirea intre un card pe care se incaseaza salariul (sunt si cu cip) si cel prezentat aici este ca din primul ne sunt cunoscute veniturile (inclusiv prin conturile bancare, cine are) iar din al doilea bolile. In rest ambele contin datele de identificare inclusiv CNP de care facem mare caz dar pe care il dam cu larghete in toate contractele incheiate (telefonie, cablu, internet, imprumut bancar, etc), la institutii si chiar pe listele partidelor politice.
Sincer nu cred ca un card cu cip poate face mai mult rau decat ne facem noi singuri unii altora. Cat prviste pe cele sustinute de dl. Astarastoaie... am retineri nu pe partea profesionala ci pe partea umana, de interes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completarea cardului de sanatate normator normator Este obligatoriu ca in cardul de sanatate sa fie trecute toate problemele de sanatate?, toate diagnosticele, chiar si cele cu caracter confidential? (vezi toată discuția)
Cardul de sanatate cu microcip... pericol sau binefacere? ContSters122901 ContSters122901 Dupa discutiile fara finalizare , privind cartile de indentitate electronice `666`, pasapoartele biometrice.. iata ca acum se vorbeste despre [b]cardurile ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot apara legal de familie daca aceasta nu-mi este familia naturala si in cazul in care decedez imi poate dona organele ispires ispires Am refuzat cardul de sanatate si cei din casa, care nu-mi sunt familia naturala (ci doar apare in acte) sunt violenti si fac tot ce le sta in putinta ca sa ma ... (vezi toată discuția)