avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... informatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

informatie

exista separatia bunurilor in casnicie in Romania?
care estev regimul bunurilor proprii si acelor dobandite in timpul casniciei, va rog sa-mi indicati si mie niste articole din codul familiei, civil pentru actiuni de partaj, ce drepturi are sotia?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 09:03, 30 August 2007
pana la urma cat mosteneste sotia: 24% sau 1/4 ?
Adica stati sa vad de am inteles: adica eu si sotul tragem toata viata sa construim o casa, iar daca noi nu avem copii, dupa ce moare el, vine fiica-sa din prima casatorie si mosteneste 75% din casa si eu raman cu 25%???? Chiar asa e legea romaneasca?? Pai unde e jumatatea la care am eu dreptul si pentru care am tras toata viata?

Adica stati sa vad de am inteles: adica eu si sotul tragem toata viata sa construim o casa, iar daca noi nu avem copii, dupa ce moare el, vine fiica-sa din prima casatorie si mosteneste 75% din casa si eu raman cu 25%???? Chiar asa e legea romaneasca?? Pai unde e jumatatea la care am eu dreptul si pentru care am tras toata viata?

Ei,nu! Daca nu cititi cu atentie nu facem nimic pe aici.
1/4 sau 25% , ca vorba ceea: " e tot aia":D din casa pe care sotul a mostenit-o (adica este a lui ca bun propriu) era un raspuns.
Casa construita in timpul casatoriei este bun comun, sotul supravietuitor mosteneste 1/4 (25% ) din 50% - adica din partea ce ii revine sotului decedat..........
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2007
adelaida_07, utilizator
nu sunt de acord cu tine
de exemplu : tatal meu s-a casatorit de curand cu o tipa de seama mea si dupa mortea lui are drept de mostenire la casa,care de fapt este a bunicilor mei(el neavand nimic pe numele lui).
ceea ce nu mi se pare corect fata de mine.
Daca tatal a mostenit de la bunicii tai casa, si este a lui, chiar daca nu iti place si sotia lui vine la mostenire indiferent de ce varsta are.

Alte discuții în legătură

Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
Mostenire -explicatie va rog ContSters25226 ContSters25226 Situatia este urmatoarea: sot , sotie 2 copii sotia moare sotul se recasatoreste , iar cea de a doua sotie are deja o fiica din alta casatorie. In acest ... (vezi toată discuția)