in cazul in care angajatorul iti spune ca te concediaza dar te obliga sa-ti dai singur demisia si iti impune sa platesti echipamentul,in cazul de fata uniforma,este legal sa procedeze asa?La societatea noastra regulamentul spune ca in cazul in care esti concediat nu platesti echipamentul,uniforma,dar in cazul demisiei angajatului ,uniforma se plateste.In cazul nostru sintem obligati sa ne scriem demisiile tocmai pt a plati uniforma,insa exista riscul de a nu mai beneficia de ajutor de somaj.Este legal cum procedeaza angajatorul?
In contractul de munca nu este stipulat plata salariilor compensatorii in caz de concediere,mai mult,noi nu avem sindicat cum au politistii comunitari.
In contractul de munca nu este stipulat plata salariilor compensatorii in caz de concediere,mai mult,noi nu avem sindicat cum au politistii comunitari.
Plata salariilor compensatorii este prevazut, mai mult, in contractul colectiv de munca decat in c.i.m.
Intreb acum in numele unor colegi concediati; Este legal ca in cazul in care mergi sa-ti faci dosarul de somaj ,functionarii de acolo sa te oblige sa te inscrii la un curs de recalificare iar daca refuzi acestia ameninta ca nu vei primi somaj?In mod normal,banii de somaj sint banii mei cotizati in anii in care am lucrat si la care am dreptul legal,fara impuneri de acest gen.Pot fi dati in judecata pt abuz cei de la ANOFM/?