avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort amiabil,partaj conventional
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort amiabil,partaj conventional

am convenit cu sotul sa ne despartim civilizat iar partajul bunurilor dobandite impreuna sa-l facem in sensul pastrarii de catre el a suprafetei de teren,a casei construite si a doua autoturisme urmand ca eu sa fiu despagubita cu o suma de bani( o sulta asupra careia am cazut de acord) si un autoturism.doresc sa aflu care sunt pasii de urmat: se face o intelegere la notar privind impartirea bunurilor si apoi se merge la avocat pentru actiunea de divort?as dori ca odata cu pronuntarea hotararii de divort sa fie avut in vedere si partajul,sa terminam cu amandoua odata.cum este bine si corect sa procedez?multumesc.
Cel mai recent răspuns: lupas alexandra , utilizator 13:43, 11 August 2010
Introduceti actiuna de divort si solicitati si partajarea bunurilor comune. Si pana la primul termen depuneti la judecator tranzactia in ceea ce priveste partajul bunurilor comune.
multumesc pt.atentie si raspuns.pot face tranzactia inainte de a demara actiunea de divort? unde se realizeaza aceasta, la notar?banuiesc ca trebuie sa prezint actul ce dovedeste efectuarea transferului bancar prin care mi se plateste sulta convenita. atunci cand solicit in actiunea de divort si partajarea bunurilor trebuie sa mentionez pt. fiecare bun ce face obiectul partajului actul de proprietate comuna asupra acestuia?
Mergeti la mediator,iar totul se va rezolva.
am depus cererea de divort prin acordul partilor si am primit termen in dec,a.c. am intocmit si TRANZACTIA privind impartirea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei pe care o voi prezenta judecatorului la termenul stabilit.la acel moment trebuie sa prezint si chitanta doveditoare a platii taxei judiciare de 3% din valoarea bunuruilor comune sau risc sa nu-mi accepte judecatorul TRANZACTIA si sa-mi mai dea un termen,deci sa se lungeasca procesul si de platit tot trebuie sa platesc ? aceasta taxa judiciara de 3% am inteles ca se restituie dupa emitere hotararii de divort; lamuriti-ma va rog cum stau lucrurile ! multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)
Partaj mjc mjc Buna ziua. Am rugamintea de a ma ajuta cu raspunsul la urmatoarea intrebare. Care este procedura in cazul partajului prin invoiala partilor. Eu si sotul meu ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie lichidarea regimului matrimonial in cazul divortului? antonia73 antonia73 Buna ziua. Vom divorta amiabil la notar, avand un copil minor si un altul major, insa inca in procesul de invatamant. Inteleg ca ar trebui sa facem o lichidare ... (vezi toată discuția)