avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporuri care se trec in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporuri care se trec in cartea de munca

Buna ziua,
Revin cu o intrebare legata de sporuri.La angajare,inchei un contract individual de munca,model standard luat de la ITM.Pana acum la rubrica sporuri treceam o liniuta firma neacordand sporuri.Acum se va lucra si in ture de noapte,se va lucra sambata si duminica,posibil si peste program.La nivel de unitate(45 angajati)nu avem incheiat contract colectiv de munca)dar aplicam prevederile Contractului colectiv la nivel national.Pentru orele de noapte voi face act aditional la contractul fiecarui angajat,cu spor de 25%(spor care va apare si in cartea de munca),dar pentru sambata,duminica(atunci cand nu fac parte din programul normal de ore lucratoare),pentru munca peste program ,cum sa evidentiez acest lucru la ITM?
In stat evidentiez acest lucru ,rezultand insa un salariu mai mare decat cel inregistrat in contract.
Va multumesc,o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 25 Iulie 2010
Buna ziua !
Trebuie sa intocmiti actr aditional la CIM pt angajatii care vor primi sporul de 25% .
In legatura cu zilele de sambata si duminica , acestea sunt considerate ore suplimentare care nu vor face obiectul unui act aditional , ci vor fi evidentiate in mod corespunzator pe stat si fluturasul de salariu .
In cartea de munca se evidentiaza numai sporurile cu caracter permanent .
Buna ziua.
Intervin si eu cu o problema legata de trecerea sporurilor in cartea de munca.
In urma unei expertize,in cadrul unui proces,sa constatat ca nu ni sa acordat sporul de vechime.Daca instanta va aproba acordarea sporului de vechime pe ultimii trei ani lucrati,acest spor va mai putea fi trecut in cartea de munca avand in vedere ca am incetat contractul de munca cu aceea firma?

va multumesc
Da, se poate face rectificarea in carnetul de munca ... in acest sens, puteti solicita instantei de judecata si obligarea angajatorului la rectificarea inscrierilor in carnetul de munca referitor la acordarea sporului de vechime.
=D>
Va multumesc pentru raspunsuri.
Aceasta cerere se poate face la finalul procesului,inainte de a ramane in pronuntare?
Trebuie sa se faca cat mai repede posibil ... altfel, veti fi obligata sa va adresati din nou instantei de judecata cu o noua actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru 11 ore. sporuri. va rog un sfat. didi67 didi67 Am o intrebare referitoare la relatiile de munca, respectiv durata timpului de lucru (si salarizarea) in cazul unei repartizari inegale a timpului de lucru. As ... (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate noaptea papic papic Buna, as dori sa stiu cum se platesc orele de munca prestate noaptea,daca un angajat lucreaza doar in ture de noapte a cate 12 ore, tot a doua noapte ( adica o ... (vezi toată discuția)
Spor ore de noapte, repaus saptamanal lav1 lav1 1. Pentru salariatii de noapte, sporul de noapte de 25% se calculeaza ca si suma fixa din salariul de incadrare (670 RON x 25% = 168 RON) sau spor de 25% ... (vezi toată discuția)