avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot afla cine e proprietarul magaziilor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot afla cine e proprietarul magaziilor?

Locuiesc intr-o curte cu 2 imobile, destul de apropiate unul de altul.
Intre aceste 2 imobile existau inca de la inceput construite 2 magazii, in forma literei L.

Una din ele apartine clar imobilului vecin, se vede si din constructie si faptul ca pe acolo se face accesul la subsolul vecinului.
Insa cealalta magazie, lipta de casa mea, se vede clar chiar si din constructie ca ar fi al corpului meu de cladire.
Vecinul spune ca e a lui si ca el a folosit-o mereu.
Insa, prin constructie in sine, se vede ca apartine casei mele.

Am cautat in toate actele vechi pe care le am ceva referitor la aceasta magazie, insa nu am gasit nimic. Doar in cadastru se specifica vag "balcoane", ca si cum pervazul care ar constitui acoperisul magaziei ar fi "balconul" meu. La etaj deaspura pervazului exista un balcon, de aceeasi marime ca si magazia.
Nu au stiu nici cei de la cadastru cum sa o "dea la intors".

Unde le regasesc? ar tb cuprinse in vreun act? in cel de v-c? sau in cadastru?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Catrinel75, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catrinel75 , utilizator 10:28, 27 Septembrie 2012
intai aflati daca e in actele/cadastru dvs si apoi aveti deschisa calea unei actiuni pt servitute/acces,etc in functie de datele problemei.fiti sigura ca o rezolvare exista!!!!
Buna ziua,

Revin.
Am cotrobait ptin toate actele, am citit actele vechi ( de la inceputuri si pina acum ), am gasit cadastrul intregii proprietati/curti, insa nicaieri nu apar acele magazii.
Mi-ar mai lipsi si actul vecinului, eventual cadastrul lui, insa nu cred ca e posibil sa intru in posesia lui.
Eu cred ca de fapt nu este stabilita exact limita de proprietate.
Cum se stabileste limita de proprietate? Si cine o stabileste?
Cum gasesc rezolvare la aceasta problema?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
Catrinel75, utilizator
in asemenea situatie trebuie sa promovati o actiune in granituire -taxa tb-19 lei-o depuneti la instanta imobilului si pe baza unei expertize instanta stabileste hotarul real.sau mai aveti varianta de a chema un cadastrist si pe baza actelor de la oficiu sa traseze limita insa nu stiu daca in acest caz vecinul va va pune la dispozitie actele de proprietate.la instanta e obligat potrivit 172 cpp.
bafta
Am fost la cartea funciara sa cer un extras de informare, insa nu are carte deschisa, deci nu am ce informare sa obtin.

Am fost la cadastru si am depus o cerere, dureaza insa 30 zile pina obtin vreun raspuns.

Cineva mi-a mai dat o idee. Sa ma duc la primarie, la arhiva, pt ca prin 80 s-au facut un fel de carti tehnice. Si poate de acolo obtin ceva informatii.

Mai aveti alte idei? Unde pot gasi eu in acte magaziile si terenul dintre case?
Ideal ar fi actul de proprietate al vecinului, dar probabil nu am cum sa intru eu in posesia lui.
daca sunteti din bucuresti pe str.academiei se gasesc planurile si le obtineti chiar si pe loc contra sumei de 25 lei

Alte discuții în legătură

Picatura stresenii marcelutza marcelutza Buna dimineata,am nevoie de un sfat,va rog: Am o magazie construita din caramida,a carui zid este si granita intre mine si vecinul din spate!Acoperisul este in ... (vezi toată discuția)
Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ContSters78644 ContSters78644 buna ziua.va rog sa ma alutati cu niste raspunsuri.situatie f complicata teren curti-constr intravilan de 320 m2 forma dreptunghiulara cu latura de 12 m la ... (vezi toată discuția)