avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot afla cine e proprietarul magaziilor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot afla cine e proprietarul magaziilor?

Locuiesc intr-o curte cu 2 imobile, destul de apropiate unul de altul.
Intre aceste 2 imobile existau inca de la inceput construite 2 magazii, in forma literei L.

Una din ele apartine clar imobilului vecin, se vede si din constructie si faptul ca pe acolo se face accesul la subsolul vecinului.
Insa cealalta magazie, lipta de casa mea, se vede clar chiar si din constructie ca ar fi al corpului meu de cladire.
Vecinul spune ca e a lui si ca el a folosit-o mereu.
Insa, prin constructie in sine, se vede ca apartine casei mele.

Am cautat in toate actele vechi pe care le am ceva referitor la aceasta magazie, insa nu am gasit nimic. Doar in cadastru se specifica vag "balcoane", ca si cum pervazul care ar constitui acoperisul magaziei ar fi "balconul" meu. La etaj deaspura pervazului exista un balcon, de aceeasi marime ca si magazia.
Nu au stiu nici cei de la cadastru cum sa o "dea la intors".

Unde le regasesc? ar tb cuprinse in vreun act? in cel de v-c? sau in cadastru?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Catrinel75, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catrinel75 , utilizator 10:28, 27 Septembrie 2012
Acele planuri din Bucuresti sunt destul de vechi, nu sunt actualizate, si spun doar care este limita proprietatii.Acele planuri cadastrale le-a avut si cadastristul.
Unde pe Academiei? La cadastru? S-a mutat spre Piata Presei. Acolo am fost si dureaza 30 zile.
Si ce fel de planuri? Acela plan topografic de situatie 1;500 sau 1;2000 ... sau mai stiu eu ce denumire? Si pe acelea le am, insa sint destul de vagi, sint din avion, nu se vede nimic din ele.
Fiind vorba si de o suprafata foarte mica ( 3*0.7m ) e greu sa-mi dau seama si din compararea suprafetelor.

Acum .... situatia e cel putin bizara pt mine.
Am luat legatura cu vechiul propietar ( care mi-a vindut mie ) si mi-a spus ca magazia a fost tot timpul a vecinului.
Insa placa de beton, care reprezinta acoperisul magaziei in discutie e a mea, face parte din casa mea.:stunned:
.....astea toate le stiu pt ca intre case s-a construit o scara si cind s-a facut receptia lucrarilor cei din primarie au zis ca ce e sub magazie sa se darime, dar placa nu e voie pt ca e a casei mele.....
Nu pricep cum o placa e a mea, balconul de deasupra e practic fix peste magazia in discutie, dar terenul de sub placa nu e al meu.
Deci eu am ceva suspendat la vecinul in curte.

Care act m-ar putea lamuri???? #-o
Catrinel75 a scris:

Insa placa de beton, care reprezinta acoperisul magaziei in discutie e a mea, face parte din casa mea.

Nu pricep cum o placa e a mea, balconul de deasupra e practic fix peste magazia in discutie, dar terenul de sub placa nu e al meu.
Deci eu am ceva suspendat la vecinul in curte.

Pana la urma dv. ce doriti, ca aceasta magazie sa devina a dv.?Sa demonstrati ca va apartine ?

Pai si la blocuri, cei de la parter nu au balcoane, cei de la etaj au balcoane care stau "suspendate" pe un teren care este al tuturor, in indiviziune.... sau chiar al primariei!
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
doina_manuela, utilizator
nu stiu ce spuneti ca s-a mutat dar planurile eu le iau de pe academiei,la universitate lahga spring time
Pe Carada? Acolo e cartea funciara.
Daca nu, chiar nu stiu ce e pe Academiei.

Eu nu doresc ca magazia sa devina a mea, nici nu doresc sa demonstrez ca-mi apartine. Eu doresc sa ma lamuresc CUI apartine, din acte.
Pt ca toate actele au fost facute prost de-a lungul vremii, inclusiv cadastru prin 2000.
Si pt ca mai departe sint legate de aceasta placa si burlanele de pe casa mea, si canalizarea casei e facuta in magazie, sub placa. Pt ca in functie de asta eu am sau nu acces la peretele meu sa-l repar.
Sint mai multe la mijloc.

Atasez un soi de schita, poate e mai edificator.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Picatura stresenii marcelutza marcelutza Buna dimineata,am nevoie de un sfat,va rog: Am o magazie construita din caramida,a carui zid este si granita intre mine si vecinul din spate!Acoperisul este in ... (vezi toată discuția)
Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ContSters78644 ContSters78644 buna ziua.va rog sa ma alutati cu niste raspunsuri.situatie f complicata teren curti-constr intravilan de 320 m2 forma dreptunghiulara cu latura de 12 m la ... (vezi toată discuția)