avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocatura peste hotare
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocatura peste hotare

buna ziua
am si eu o intrebare, ca avocat stagiar in ro pot profesa in italia? si daca da cum se procedeaza, va multumesc
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 14:49, 28 Iulie 2010
buna ziua .
nu aveti cum sa practicati avocatura in italia , din moment ce sunteti inscrisa la un barou din ro.
va tb. sa dati examen de admitere la un barou din statul respectiv.
legislatia celor doua tari este diferita ;)
pai tocmai asta am intrebat daca ma puteti ajuta m-ar interesa sa stiu cum se procedeza, am tot cautat materiale referitoare dar nu am gasit,
trebuie sa fiu av definitiv sa ma inscriu in italia?sau pot ca av stagiar sa ma transfer?
parerea mea este ca trebuie sa vedeti conditiile de admitere in baroul din italia
Vedeti Directiva 98/5/CE - exercitarea cu caracter permanent a profesiei de avocat intr-un stat membru, altul decat cel in care s-a obtinut calificarea ... ... o gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/art...

Începând cu 1 ianuarie 2007, profesia de avocat poate fi exercitată de avocaţii romani, cu titlu ocazional sau permanent, în oricare din statele membre ale Uniunii Europene, precum şi în statele care sunt parte la Acordul privind Spaţiul Economic European.
Începând cu 1 ianuarie 2007, profesia de avocat poate fi exercitată de avocaţii romani, cu titlu ocazional sau permanent, în oricare din statele membre ale Uniunii Europene, precum şi în statele care sunt parte la Acordul privind Spaţiul Economic European.


Cunosc avocati care au asistat si reprezentat cetateni romani in procese penale desfasurate in Franta sau Germania.
Instantele au asigurat traducatori si nu au solicitat avocatilor romani nici un fel de dovada a calitatii profesionale. Li s-a pus la dispozitie intregul dosar pe termen nelimitat precum si posibilitatea de a discuta oricat cu inculpatii retinuti.
Avocatii au purtat roba la fel ca in instantele din tara.

Alte discuții în legătură

Desfasurare activitate in avocatura pe teritoriul italiei oanafusaru oanafusaru Buna ziua as avea nevoie de un sfat urgent daca va fi posibil,m-ar interesa care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru ca un avocat roman cu cabinet ... (vezi toată discuția)
Jurist Cristian Cojocariu Cristian Cojocariu Va salut!Ma adresez dumneavoastra pe aceasta cale in vederea aflarii posibilitatilor si procedurilor prin care as putea practica meseria de jurist pe ... (vezi toată discuția)
Licentiata in drept si master dana27 dana27 Sunt aboslventa a facultatii de drept(4ani) si master(1an) in drept administrativ si statutul functionarului public, asi dori sa stiu ca ce pot sa lucrez in ... (vezi toată discuția)