avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... jurist
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

jurist

Va salut!Ma adresez dumneavoastra pe aceasta cale in vederea aflarii posibilitatilor si procedurilor prin care as putea practica meseria de jurist pe teritoriul Italiei.Care sunt pasii de urmat ?Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
Cristian Cojocariu, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:05, 18 Septembrie 2011
Pentru a profesa avocatura in Italia, sub titlul obtinut intr-un alt stat membru UE sau sub titlul italian (asta inseamna echivalarea studiilor si indeplinirea celorlalte conditii pe care legislatia italiana le prevede pt. exercitarea acestei profesii) trebuie sa deveniti membru al unui barou italian.

In acest sens, vedeti Directiva 98/5/CE - exercitarea cu caracter permanent a profesiei de avocat intr-un stat membru, altul decat cel in care s-a obtinut calificarea .
O gasiti aici

www.avocatnet.ro/content/art...

Resortisanţii străini pot practica profesia de avocat, dacă aceştia au obţinut calificări profesionaleîn ţările lor de origine şi sunt recunoscute în conformitate cu Directivele 89/48/CEE şi 98/5/CE.

Aceste directive au fost transpuse prin Decretele legislative nr. 115/92 şi 96/2001.

Profesia juridică poate fi exercitată în Italia de către persoanele care, după ce au obţinut calificările profesionale în ţările lor de origine, îndeplinesc celelalte condiţii prevăzute de decretele legislative menţionate mai sus. Aceste decrete stabilesc, de asemenea, criterii privind recunoaşterea calificărilor obţinute în străinătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfasurare activitate in avocatura pe teritoriul italiei oanafusaru oanafusaru Buna ziua as avea nevoie de un sfat urgent daca va fi posibil,m-ar interesa care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru ca un avocat roman cu cabinet ... (vezi toată discuția)
Cariera juridica in strainatate aleszia aleszia Am terminat Facultatea de Drept in Romania dar as vrea sa stiu ce posibilitati sunt sa lucrez in strainatate in acest domeniu ? Trebuie sa dau ceva examene de ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a oferi consultanta juridica de catre un cetatean strain Oana_Stirbulescu Oana_Stirbulescu Buna Ziua, Am urmatoarea situatie: Cetatean italian, PFA, avocat, cu cabinet de avocatura deschis in Italia, doreste sa ofere consultanta juridica pe ... (vezi toată discuția)