avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA livrari intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

livrari intracomunitare

O societate comerciala achizitioneaza o masina second hand din UE care intra in activul firmei.Deoarece taxa de inmatriculare este prea mare vinde masina(cu TVA 19% la valoarea de achizitie).Masina este cumparata de un dealer auto la care intra in fondul de marfa.Dealerul revinde masina in UE.Intrebare: la vanzarea masinii in UE dealerul factureaza cu TVA la marja de profit sau fara TVA si se aplica taxare inversa?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:53, 28 Iulie 2010
daca dealerul a dedus tva aferenta achizitiei nu poate vinde bunul in regim special second hand.

daca masina se vinde unei firme din ue, cu cod tva valabil, se vinde fara tva.

daca masina se vinde unei persoane obisnuite, se vinde cu tva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziții intracomunitare de autovehicule uzate. cum se stabilește tva la revânzare, și ce trebuie să conțină factura? yme yme Suntem un SRL platitor de TVA si mportam masini SH in scopul revanzarii acestora . Facturile externe nu contin TVA . La revanzarea catre o persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara autoturism second-hand simina_anca simina_anca O societate comerciala(platitoare de TVA si inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari) doreste sa achizitioneze un autoturism second-hand din ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)