avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am consumat alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am consumat alcool la volan

este posibil sa m-i se anuleze permisul?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:59, 29 Iulie 2010
Este posibil, alaturi de pedeapsa principala sa vi se anuleze si permisul de conducere ca si pedeapsa complementara. Dar asta depinde multi factori.
Depinde de concentratia de alcool pe care ati avut-o si daca ati condus pe drum public.
Infractiunea prev de art.87 al.1 din Oug.195/200 prevede ca este infractiune conducerea pe drumurile publice a unui autovehicol sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80g/l alcool pur in sange si se pedepseste cu inchisoarea de la 1-5 ani.
In situatia condamnarii printr-o hotarare defintiva pentru aceasta infractiune permisul se anuleaza.
Doar daca veti fi condamnat de catre instanta ca urmare a conducerii sub influenta bauturilor alcoolice , cu conditia ca valoarea alcoolemiei sa constituie infractiune .
Pentru continuarea discutiei aveti la indemana optiunea raspunde si nu aceea de a deschide un alt topic ( dosarul nu a ajuns la judecatorie).
In faza de urmarie penala cat si la instanta este necesar sa va angajati avocat care sa va consilieze si sa va administreze probe in aparare potrivit imprejurarilor comiterii faptei cat si circumstantelor personale.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)
Am condus sub influenta alcoolului D3m3nTuL D3m3nTuL Am baut intr-o seara cu prietenii si m-am urcat la volanul masinii...dupa o curba ma oprit politia si mi-a iesit la fiola 0,53 alcool m-au dus la probe de ... (vezi toată discuția)
Permis luat pentru alcool seke seke as vrea sa stiu daca la alcolemie de 0.90 se poate ramane doar cu suspendare pe 90 de zile? (vezi toată discuția)