avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiul comun de la subsol poate fi utilizat de toti ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiul comun de la subsol poate fi utilizat de toti proprietarii?

as dori sa stiu daca spatiile comune din bloc,ma refer la subsol,se pot folosi de catre toti proprietari din bloc sau numai de catre proprietarii ale caror apartamente se afla pe tronsunoul vertical aferent subsolului
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
laura_yt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:42, 13 Noiembrie 2013
@laura_yt,
Ati procedat corect discutand cu un membru al comitetului pentru ca acesta este ales de dv si va reprezinta interesele.
Ar trebui sa participati si la prima sedinta de comitet, care se tine lunar si sa gasiti impreuna cu presedintele si membrii comitetului o solutie.
Spatiile comune (subsol, casa scarii, uscatoare, terase...) sunt in proprietate comuna si se administreaza de catre asociatie. Adunarea generala si comitetul executiv pot stabili modul de folosire a acestora.
Avand in vedere ca toti proprietarii au cate o particica din orice spatiu sau suprafata comuna, acestea sunt ale tuturor proprietarilor. Dar, nu toti proprietarii pot sa incapa intr-un uscator, de exemplu, sau in cateva boxe de la subsol. Si-atunci o solutie convenabila pentru toti ar fi ca in adunarea generala sa se hotarasca inchirierea acestor spatii comune catre acei proprietari care le folosesc. Banii incasati pe chirie se repartizeaza fiecarui apartament in functie de suprafata utila a apartamentului si se folosesc pentru intretinerea si reapartia spatiilor comune asa cum prevede legea 230/2007.
In acest fel beneficiaza toti proprietarii de pe urma acestor spatii comune prin sumele incasate din chirii.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
Adriantot, moderator
annytinu as avea si eu o intrebare legata tot de boxele de la bloc,mentionez ca anul trecut am schimbat instalatia de la mine din casa,si am schimbat inclusiv la subsol,printre care si conducta generala de la tot tronsonul,mentionez ca stau la parter,ma costat1200de ron,si nu mia dat nimeni1ban,acum sau strins bani pt curatenie la subsol,iar dupa asa zisa curatenie partea de subsol care este situata sub apartamentul meu fiind singura uscata si curata sau instalat fara a cere parerea la nimeni 6propietari care nici nu locuiesc pe acest tronson,as dori sa stiu in primul rind daca este legal ceea ce au facut acesti colocatari,si ce ar trebui sa fac a putea sai scot de acolo,mai mentionez ca celelalte spatii de la subsol sint murdare si inca ude de la apa,va multumesc si astept un raspuns si eu
Asa cum ati expus aici problema, argumentat si corect, faceti acelasi lucru catre presedintele asociatie. Solicitati sa se discute in comitetul executiv si sa se gaseasca o solutie prin care sa se repartizeze, eventual pe baza unei chirii lunare, portiunile din subsol ce pot fi utilizate. Puteti si dumneavoastra sa faceti o oferta de inchiriere ca si ceilalti vecini. Banii adunati pe aceste chirii se vor folosi in viitor pentru intretinerea, reparatia si cutratenia subsolului care este un spatiu comun foarte vulnerabil din punct de vedere igienic. De aici se pot degaja mirosuri, aici se pot inmulti gandacii, sobolanii...
Asa va pastrati sanatatea si aveti fonduri permanent pentru reparatii.
buna

E o poblema in blocul in care locuiesc unde de peste 3 ani, de cand a ramas la pensie, o persoana deschide usa la pivnita aerisind pe scara pt ca coboara o data la 2 saptamani in pivnita iar restul trebuie sa miroase zilnic mirosul infect din pivnita.

Tot acum 3 ani, ce coincidenta, cineva rupe broasca ca sa nu se mai poata inchide usa.

Nu ar deranja asa de tare daca in urma aerisirilor s-ar obtine vreun avantaj pt ca dupa 3 ani de aerisiri miroase mai urat fiindca aerul proaspat si umed introdus a umezit depunerile care emana mai multa duhoare!

Ma gandesc sa fac plangere penala si sa o includ la tulburarea folosirii locuintei?

In 18 10 2013 am reparat 2 ore usa de la pivnita ca in 21 10 2013 sa o distruga din nou!

Am depus la asociatie reclamamatie dar fara rezultat, in continuare dimineata cand se scoala verifica daca usa e deschisa, seara la fel.

Cred ca nu e in regula numai faptul ca deschide usa sa intre sobolanii pe scara dar sa ne mai umple plamanii cu miros toxic impregnat cu depuneri de 29 ani, cand 26 ani nu a deranjat-o ca: miros de canal, fecale de sobolani, soareci si cadavrele lor etc. ce ajunge pana la et.4 frecvent si pe langa nervi nu pot iesi nici din casa deoarece daca fac efort mirosul urat imi provoaca cosuri, furuncule... in cazul meu si alte probleme in cazul locatarilor.
Daca as. prop. nu v-a raspuns, pasul urmator ar fi sa faceti o reclamatie scrisa la primaria din localitate, unde fiinteaza si un birou specializat in relatiile cu as. prop. La reclamatia facuta, puteti anexa si reclamatia pe care ati adresat-o as. prop.
In alta ordine de idei, aceste probleme se discuta in AG a proprietarilor. Hotarati ce aveti de facut. Cum sa stea 30 ani subsolul intr-o mizerie de nedescris? Ceilalti propietari au vreo opinie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subsol tehnic la bloc victor1906 victor1906 Buna seara. Am o pivnita in subsolul tehnic de la bloc , spatiu amenajat de mine de la darea in folosinta prin repartitie al apartamentului in acel bloc. ... (vezi toată discuția)
Spatiile (boxele) din subsolul blocului m2gica m2gica Buna ziua. In blocul in care locuiesc, spatiile, (boxele) din subsolul blocului sau am inteles ca mai poarta denumirea de \"subsol tehnic\", este folosit ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie proprietari EHM EHM Buna din ce am mai citit aici pe forum si din intrebarile puse prin vecini pentru a schimba un Presedinte de Asociatie Proprietari se apeleaza la votul ... (vezi toată discuția)