caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Stam si meditam la motivul pentru care nu exista custodia comuna in legislatia romaneasca. Parerea mea: avem un Cod al Familiei intrat in vigoare in 1954 (daca nu ma insel!). Pe vremea aia tatal meu avea 4 ani iar mama mea inca nici nu se nascuse!!!!
Era o perioada in care viata in Romania nici nu se compara cu ce e ea acum. Eu am 25 de ani, asa ca nu stiu multe despre perioada aia. Spuneti-mi voi: existau pe vremea aia parinti plecati la munca in strainatate? Exista libertatea de miscare pe piata muncii? Putea o mama care primea custodia copilului sa-l ia si sa-l duca in ITALIA/SPANIA/ANGLIA/CANADA, lasandu-l pe tata cu ochii in soare?? Evident, raspunsul este NU!
Realitatea vietii romanesti s-a schimbat prea mult ca sa continuam sa ne ghidam dupa niste idei care acu 50 de ani isi aveau, intradevar, locul.
Ce idei exista in ziua de azi? - Divort? Plateste el! - Divort cu copii? Plateste el toata viata!!
Atata vreme cat o mama care are custodie totala ESTE CONSTIENTA de faptul ca poate face CE VREA, FARA SA DEA SOCOTEALA tatalui, va manipula situatia atat emotional, cat si material, in favoarea ei, si nu a copilului.
Un copil care sta 24/7 cu o mama care-i spune constant "taica-tu ii asa si pe dincolo", pe cine credeti ca o sa creada copilul respectiv? Pe taica-su pe care-l vede de 2 ori pe saptamana? Cati dintre tati nu se afla in situatia asta? Cator tati nu li se interzice de catre mame sa-si vada propriii copii?
Evident, aici fac referire numai la cazurile in care nu exista intelegere intre parinti. Acolo unde exista destula intelepciune din partea ambilor incat sa pastreze interesul copilului mai sus de orice, aia e situatia ideala. Dar prea putine cazuri din astea exista.
in primul rand am sa raspund acuzatiilor! nu cred ca am adus injurii sau am folosit cuvinte nepotrivite pe acest forum astfel incat sa trebuiasca sa fiu banat! este adevarat exista si alte situri unde poti sa ti exprimi parerile dar cu cat sunt mai multe cu atat poti sa te faci auzit! sper din tot sufletul ca vocea mea sa uneasca mai multi oameni si sa infiintam o fundatie care sa grabeasca modificarea acestei legi la conditiile actuale!
Sunt nou pe acest forum dar am aceeasi problema ca si tine de aproape 6 ani cand sotia mea m-a parasit impreuna cu cei doi fii ai mei. Sincer, sunt distrus din acest punct de vedere.
Mi-am refacut viata, am terminat o facultate, un master, ocup o functie si ex-sotia mea s-a gandit ca ii trebuiesc mai multi bani. Daca banii ar fi in folosul copiilor nu ar fi nici o problema.
Totusi cand ma gandesc ca in tot acest timp a invatat copii sa nu discute cu mine, sa uite cine le este tata simt ca nu mai am putere si sunt de acord cu tine ca trebuie sa luptam pentru acest drept care trebuie sa-l aiba tatal natural al copilului.
Numai cine trece prin asa ceva poate intelege ce simt eu...
Foarte interesant subiectul tau.
Desi sunt barbat divortat cu un copil ca si tine ma aflu intr-o alta situatie ca a ta. Eu imi cresc singur copilul de la 6 ani, acum avand 14.
Apreciez pozitiv initiativa ta de a infiinta o fundatie (sau o asociere) in acest scop si chiar voi incerca sa te ajut cu ceva. M-am gandit ca as putea incerca sa organizez un colocviu pe tema aceascta la care sa fie invitati toti profesorii specialisti in dreptul familiei. Daca tu reusesti sa aduni o parte importanta a celor aflati in situatia ta cred ca ar fi posibil acest colocviu.
Insa punctul meu de vedere referitor la aceasta problema este: legislatia nu poate aduce o rezolvare universal valabila. Problema ta este, cum de altfel a mai spus cineva pe forum, ca privesti doar din punctul tau de vedere. Cu siguranta ai dreptatea ta. Insa legea care ar fi Ok din punctul tau de vedere in multe cazuri ar crea probleme cu mult mai mari decat le creaza legislatia actuala.
Dupa mine divortul este o metoda anormala de a rezolva o problema legata de o casnicie din care au rezultat copii si cred ca pentru a fi rezolvate problemele legate de cresterea si educarea copilului ar fi o solutie aceea de decadere din drepturi a ambilor parinti dupa divort, stabilirea unui asistent din cadrul unei institutii special create care sa asigure tutela copilului, ambii parinti sa fie obligati la plata pensiei de intretinere, copilul sa traiasca alternativ in familiile ambilor parinti dupa cum considera asistentul respectiv.
Solutie care sigur va putea genera coruptie si multe alte inconveniente dar macar ar stabili egalitate intre parinti.
eu nu am cerut decat custodie comuna iar cea ce spuneti dmv este tot o forma de custodie comuna odata ce asistentul indica unde va avea domiciliul minorul nu vi se pare??
oricum cred ca niste normative clare ar duce la o lege buna in care sa nu fie nevoie de asistenti ci doar de sanctiuni in cazul in care unele principii sunt incalcate nu cred ca sunt subiectiv in aceasta cauza deoarece sustin si dreptul mamelor care dintr un motiv sau altul au pierdut legatura cu copii si mai presus decat atat sustin obligatia oricarui parinte de asi ocrotii urmasii legali
Divort cu minori
john25
Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari:
1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)