avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA cu norma de venit transformat in II ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA cu norma de venit transformat in II ?

Buna ziua,

Se poate transforma un PFA cu norma de venit in II, cu pastrarea sumei de la norma de venit?
Cel mai recent răspuns: christi , utilizator 20:51, 3 August 2010
Trebuie sa asteptam Normele.
Si mai trebuie sa tinem cont si de art.1, alin.(3) din Codul fiscal, care prevede ca:
"In materie fiscala, dispozitiile prezentului cod prevaleaza asupra oricaror prevderi din alte acte normative, in caz de conflict intre acestea aplicandu-se dispozitiile Codului fiscal."
Mai este si chestiunea aceea cu prevalenta economicului asupra juridicului. Deci si in situatia in care OUG 44/2008 referitor la II dar si la PFA spune ca nu pot fi reconsiderate s-ar putea ca in temeiul art.1, alin (3) din CF sa se aplice OUG 58/2010 daca sunt indeplinite conditiile din aceasta ordonanta.

Asa e, dar cred ca le asteptam degeaba, nu vor fi in folosul nostru. Partea cu prevalarea se pare ca inlatura orice speculatie.

Oare noi ca se suntem, PFA-uri, II-uri, putem sa incheiem cu "platitorul de venit" un contract civil de prestari servicii, pt a pierde "doar" 32,5% din brut?
Oare are rost sa inchei un astfel de contract? Este una din optiunile care mi-au fost oferite, pt a simplifica lucrurile. Multumesc pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala - contributii si impozit @lexandra @lexandra Am si eu cateva nelamuriri in legatura cu II-urile: 1.Am inteles ca platesc impozit 16% pe venitul net dar nu inteleg daca platesc contributii .0.5 somaj,10.5 ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare si pfa nicole24 nicole24 Buna ziua, care este cea mai buna varianta de a lucra cu o firma in situatia in care aceasta nu doreste CIM. Si care sunt taxele care trebuiesc platite catre ... (vezi toată discuția)
Impozit pfa irbo irbo daca am incheiat un contract de prestari servicii inainte de aparitia oug 58 pe 2010 dar plata se face acum cum va fi impozitata aceasta suma in cond in care ... (vezi toată discuția)