avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... intreprindere individuala: mecanic auto - ce lucrari ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

intreprindere individuala: mecanic auto - ce lucrari pot efectua?

:help:am infiintat o ii cu profil mecanica auto cod caen 4520 si vreau sa stiu ce lucrari pot sa execut si daca pot face contracte cu diverse firme pt lucrari mecanice
Cel mai recent răspuns: radu anitei , utilizator 22:42, 1 August 2010
Aceasta clasa include: - intretinerea si repararea autovehiculelor: • reparatii mecanice reparatii electric • • sisteme electronice de injectare de reparaţii • ordinare de service de reparaţii • • reparatii caroserie de piese pentru autovehicule • Spălarea, lustruirea, etc • pulverizare şi reparaţii • pictura de ecrane • repararea şi ferestrele de scaune pentru autovehicule - anvelope si reparatii tub, montarea sau înlocuirea - anti-rugină tratament - instalarea de piese şi accesorii, nu ca parte a procesului de fabricaţie
Puteti face contracte cu cat de multe fire doriti. Este chiar foarte bine sa aveti cat de multi clienti.

Din punctul de vedere al ANAF ar fi o problema sa aveti un singur contract ( = cu o singura firma) , sa nu aveti patrimoniu (utilaje, scule,...) , pentru ca in aceasta situatie ANAF ar putea sa va reincadreze activitatea, de la activitate independenta la activitate dependenta ( = sa platiti integral toate contributiile sociale ca si cum venitul dvs. independent ar fi de natura salariala). In acest sens a fost emisa OUG 58/2010 si Normele care sunt inca in faza de proiect urmeaza sa fie adoptate maine de catre Guvern.

va multumesc mult. voi mai reveni cu alte intrebari curand

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul caen necesar in domeniul servicii auto (vulcanizare) matasaru mihai matasaru mihai poate cineva sa ma ajute sa stiu ce cod caen imi e necesar pentru activitatea de vulcanizare :hm:=D>:) (vezi toată discuția)
Caen 4520 am voie si servisare si comert cu piese auto? gigiauto gigiauto buna seara, gigi ma numesc si urmeaza sa deschid un mic atelier de reparatii auto, unde pe langa intretinerea autoturismelor vreau sa vand si piese auto ... (vezi toată discuția)
Caen pentru intretinere si reparatii auto, piese, utilaje ??? ella.goran ella.goran buna ziua , daca am SRL cu activitate de productie si comert produse alimentare , iar in patrimoniul societatii am achizitionat masini, unelte, utilaje , ... (vezi toată discuția)