avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrarea in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrarea in posesie

Buna ziua.
Sunt proprietara unui apartament dobandit printr-un act de donatie de la bunica mea, in urma decesului acesteia.
In ultimii ani de viata bunica mea a locuit cu un concubin, acesta avand domiciliul in apartamentul respectiv. Dupa decesul acesteia, concubinul a parasit locuinta luindu-si si bunurile care ii apartineau, anuntandu-ma ca el a plecat.
Intrebarea mea este: daca eu nu am cheia apartamentului, pot sparge usa pentru a intra in casa?
Cel mai recent răspuns: simiadro , utilizator 21:51, 2 August 2010
daca bunul imobil este al dvs, desigur ca puteti sparge usa ca sa intrati in incinta, omul procedeaza cum doreste cu bunul sau. cel mai bine ar fi sa il rugati pe concubinul doamnei sa va inmaneze o cheie.
Va multumesc.
Este ca si cum ati pierde cheile de la ap. dvs. de ani si ani.Banuiesc ca ati chema lacatusul sa va schimbe butucul.
Dna.Avokitten are dreptate.Este mai simplu sa luati cheile de la domnul....;)
Va multumesc pentru raspuns. Domnul insa refuza sa-mi inmaneze cheile apartamentului, desi el a parasit locuinta dupa decesul bunicii mele.
Asadar eu am deschis actiune de revendicare, la care vreau sa renunt, pentru a nu achita taxa de timbru; asta in conditiile in care el m-a anuntat ca paraseste imobilul si mi-a cerut acordul sa-si ia si lucrurile personale din locuinta.
Eu acum as vrea sa intru in apartament si sa schimb usa, dar ma gandesc sa nu depuna plangere penala cum ca i-as fi furat lucruri ( ceea ce nu este cazul, insa omul poate spune orice).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare prin efractie daniela cluj daniela cluj Buna , Un domn \"binevoitor\" ce nu ma poate inghitii dupa ce mi-a trimis multe mesaje ca imi sparge masina , mai apoi ca imi sparge casa , a si ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de a intra in casa nicki nicki Buna seara, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: Tatal meu a decedat, iar apartamentul in care locuia a fost cumparat de fiica mea, anterior ... (vezi toată discuția)