azi la televizor am auzit aceasta treaba. este adevarat? s-a dat lege pentru asa ceva? cum adica executare silita numai pe timp de vara? ma refer la evacuari. chiar asa e???
sunt socata daca asa este:-/
Tot din 2008 ma judec si eu. Au lungit-o ca au bagat o suspendare a procesului de evacuare printr-o actiune de anulare a actului meu de proprietate. Bineinteles ca au pierdut. Acum am castigat apelul si astept sa obtin hotararea si sa merg cu executorul.
Se poate cere plata chiriei pe toata perioada cat a stat? nu stiam asta. Cum se procedeaza?
pai la mine treaba a stat cam asa: eu fiind proprietara imobilului respectiv printr-un proces anterior i-am actionat pentru evacuare la care ei, tot in acest proces au facut o cerere reconventionala pentru a-mi cere mie bani ca au adus imbunatatiri imobilului si eu la randul meu ii somasem deja sa paraseasca imobilul ca-l ocupa abuziv si am cerut si eu pentru "lipsa de folosinta" (la care are dreptul prin lege oricine e proprietar si nu-si ocupa efectiv imobilul proprietatea personala) chiria care a afost, normal, facuta de catre un expert si puteti cere si din urma cu 3ani daca aveti acest timp de cand nu-l posedati si pana la posesia efectiva.
mie expertul mi-a facut calculul pana in decembrie anul trecut cand si-a facut el toate punctele din expertiza dar avocatul meu va calcula in continuare pana la intrarea si posesia efectiva de catre mine prin executor.
vorbiti cu avocatul dvs. si intrebati cum sa-i cereti chiria pana la intrarea efectiva in posesia imobilului proprietatea personala pentru "lipsa de folosinta".
nu-i lasati.B-)
bafta!
@mariosms
Puteti cere c/v lipsei de folosinta pentru ultimii trei ani insa...doar printr-o actiune in instanta si trebuie/ar trebui sa aveti in vedere si posibilitatile de recuperare a sumelor avansate pentru acest proces (eventual).
Daca veti avea un titlu executoriu prin care veti avea de recuperat de la debitor o suma iar debitorul nu are salariu, bunuri (mobile/imobile), posibil sa aveti doar de pierdut...
Evacuare chiriasi
nsemeniuc
Exista vreun motiv pentru a nu putea evacua pe loc (eventual cu sprijinul politiei) niste chiriasi care nu au respectat contractul, in care exista mentiunea ca ... (vezi toată discuția)