avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie Mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie Mincinoasa

Ce se intampla daca un martor care a dat o declaratie la politie a zis o chestie iar la tribunal knd a fost intrebat daca isi mentine declaratia a zis "da" , dar totusi a n-a zis acelasi lucru k in declaratia de la politie....
Intra la declaratie mincinoasa??
si daca da, care sunt sansele ca sa scape fara inchisoare de la 1-5 ani???
cum ar trebui sa procedeze??? sa-si retraga declaratia mincinoasa??? sau cum???
multumesc celor care raspund......
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 12:22, 4 August 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu nu cred ca va il va baga la marturie mincinoasa,vor gasii o madalitate sa scape -ca nu si-a amintit axact,ca era obosit,etc sau alte tertipuri;as vrea sa vad cati au fost bagati la marturie mincinoasa in tara asta...
mai multe detalii .........
intr-un din declaratii,cea initiala se spunea cam asa " baiatul era in portbagaj" , in cea data la tribunal , cea de-a doua se spune " baiatul era cu fundul pe portbagaj"......... asta e diferenta dintre cele 2 declaratii...e destul de vizibil spun eu.......
mihaela89 a scris:

mai multe detalii .........
intr-un din declaratii,cea initiala se spunea cam asa " baiatul era in portbagaj" , in cea data la tribunal , cea de-a doua se spune " baiatul era cu fundul pe portbagaj"......... asta e diferenta dintre cele 2 declaratii...e destul de vizibil spun eu.......

Nu poate fi considerata marturie mincinoasa o asemenea afirmatie....
pai procesul are k fapta : privarea de libertate..... si cum am mai spus martorul se contrazice cu acea afirmatie si probabil inca cateva gen : nu era speriat , putea pleca oricand , cand de fapt in declaratia originala scrie exact inversul...........
ce credeti??? exista shanse sa scape doar cu amenda???
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri......
Acest martor poate invoca in apararea sa elemente cum ar fi;trecerea timpului-nu mai retine exact-;era speriat- a observat cele petrecute sub imperiul fricii-;nu-si aduce aminte cu precizie;considera ca la acel moment perceptia i-a fost distrasa si de alte elemente cum ar fi un tipat din spate,etc.Nu cred ca poate fi acuzat oficial in asemenea speta,poate doar cel mult instanta sa inlature declaratiile sale ca irelevante.

Alte discuții în legătură

Marturie mihaela89 mihaela89 am si eu o intrebare....care sunt sansele ca o persoana care a depus marturie mincinoasa sa scape fara inchisoare??? si ce ar trebui sa faca?? sa isi retraga ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ciucacri ciucacri am si eu o intrebare: ce se poate intampla unui martor care a depus marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare, motiv pt care a fost chemat in ... (vezi toată discuția)
Zgariat masina paq paq salut ! am desenat cu cheia pe masina unui vecin (beat fiind) al unui prieten de-al meu si acesta s-a dus la politie (mi se pare normal) cu prietenul meu si au ... (vezi toată discuția)