avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie Mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie Mincinoasa

Ce se intampla daca un martor care a dat o declaratie la politie a zis o chestie iar la tribunal knd a fost intrebat daca isi mentine declaratia a zis "da" , dar totusi a n-a zis acelasi lucru k in declaratia de la politie....
Intra la declaratie mincinoasa??
si daca da, care sunt sansele ca sa scape fara inchisoare de la 1-5 ani???
cum ar trebui sa procedeze??? sa-si retraga declaratia mincinoasa??? sau cum???
multumesc celor care raspund......
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 12:22, 4 August 2010
daca martorul isi retrage marturia mincinoasa scapa fara puscarie????
plss....astept raspuns
Nu.
Nu va fi cercetat pentru marturie mincinoasa. Deci nu va suporta nici o sanctiune penala. Ca sa fie cineva condamnat pentru marturie mincinoasa trebuie ca persoana impotriva careia s-a facut declaratia mincinoasa sa fie pagubita tocmai ca urmare a marturiei mincinoase. Iar in speta dvs. nu este cazul. A fost doar o mica nepotrivire intre declaratii, daca grefierul a consemnat ca "isi mentine declaratia data in fata organelor de ancheta" (asa cum a declarat de altfel cel in cauza) si precizeaza ca ...... nu a comis fapta de marturie mincinoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mihaela89 mihaela89 am si eu o intrebare....care sunt sansele ca o persoana care a depus marturie mincinoasa sa scape fara inchisoare??? si ce ar trebui sa faca?? sa isi retraga ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ciucacri ciucacri am si eu o intrebare: ce se poate intampla unui martor care a depus marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare, motiv pt care a fost chemat in ... (vezi toată discuția)
Zgariat masina paq paq salut ! am desenat cu cheia pe masina unui vecin (beat fiind) al unui prieten de-al meu si acesta s-a dus la politie (mi se pare normal) cu prietenul meu si au ... (vezi toată discuția)