avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce ramane de facut daca nu poti declansa procedura ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce ramane de facut daca nu poti declansa procedura insolventei

Am un BO investit cu formula executorie pe care am incercat sa il execut silit.

Executorul judecatoresc mi-a emis insa procesul verbal de insolvabilitate a debitorului neavand ce sa execute.

Debitul pe care il am nu se incadreaza in minimul cerut de lege - 45.000 lei - si nu pot solicita falimentul debitorului.

Ce imi ramane de facut pentru a incheia intreaga poveste in contabilitate?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pauld , utilizator 10:59, 3 August 2010
Va sugeram ca prin intermediul instantei de judecata sa deschideti proces pentru executarea obligatiilor de a face. (amendarea debitorului)..
Nu [prea aveti ce-i face daca executorul a stabilit starea de insolvabilitate, decat sa asterptati ca debitorul dvs. sa se imbogateasca si sa tineti titlul executoriu activ ( la executor, unde sa cereti continuarea executarii silite din 6 in 6 luni, in caz contrar, se prescrie in termen de 3 ani).
Puteti verifica daca alte firme au datorii la debitoare si sa incercati sa recuperati de la ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare executare silita laura-jurist laura-jurist buna ziua in 2008 ni s-a emis un bo de catre societatea X care avea acest bo de la societatea Y. Administratorul societatii X ne-a dat bo si l-a avalizat. ... (vezi toată discuția)
Executarea silita ..prescriere? monikmonny1 monikmonny1 Buna ziua !Varog sa imi spuneti si mie daca o executare silita se poate prescrie....sau mai bine zis datoria pe care o ai si cel care trebuie sa o primeasca ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea executarii silite Ramona35 Ramona35 Buna ziua, In anul 2008 am semnat un contract de credit in calitate de administrator al unei SC. La data respectiva am si avalizat garantia ( BO). In 2009 am ... (vezi toată discuția)