avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Incuviintarea executarii silite
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Incuviintarea executarii silite

Buna ziua,
In anul 2008 am semnat un contract de credit in calitate de administrator al unei SC. La data respectiva am si avalizat garantia ( BO). In 2009 am cesionat toate partile detinute in firma, unei rude, care s-a obligat sa duca mai dep acest credit. In Ianuarie 2012 am aflat ca acesta nu a mai achitat nici ratele nici dobanzile si prin urmare am fost data in judecata de catre executorul bancii in luna sept 2011. Schimbandu-mi domiciliul nu am primit notificare. S-a admis cererea de executare silita impotriva avalistului, adica a mea conform BO. In dosar, executorul a cerut achitarea contravalorii BO plus penalitati conform contrctului de credit. In hotarare scrie asa
" Admite cererea. Încuviinţează începerea executării silite în favoarea creditorului ___ împotriva debitoarei ----în baza titlului executoriu reprezentat de biletul la ordin seria ---- nr.---, emis la data de 24.09.2008, scadent la data de 28.01.2010, învestit cu formulă executorie. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28.09.2011. "
Pana la urma despre ce suma e vorba? Suma inscrisa in BO sau sunt adunate si penalitatile?
Se mai poate face ceva?
suma din BO deoarece el este titlul executoriu.
Instanta de judecata a dispus incuviintarea executarii silite pentru prevazuta in BO
Daca apreciati ca sunt intrunite conditiile puteti formula contestatie la executare
Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra.

Cand am fost la banca sa discut in luna ianuarie am aflat ca este un dosar pe rol, nicidecum ca instanta s-a si pronuntat. Domnul executor mi-a sugerat un angajament de plata, dar suma era aproape dubla fata de suma avalizata de mine.
Conform hotararii rezulta ca ar tb sa achit doar suma avalizata, nu?
Pot incepe o actiune impotriva actualului administrator?
Aceasta hotarare de executare se prescrie?
matahachiro a scris:

suma din BO deoarece el este titlul executoriu.


Aceasta hotarare de executare se prescrie?
In privinta momentului in care se naste dreptul de a cere executarea silita sunt incidente dispozitiile art. 405 alin. (2) C. pr. civ.,(care sunt foarte clare, fara a lasa loc la interpretari) iar dispozitiile din Decretul nr. 167/1958 le completeaza pe acestea,
care precizeaza termenul general de prescriptie de 3 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare bo dana_tantas dana_tantas buna am si eu o intrebare la care nu prea ii gasesc raspunsul. daca am refuzat un bo care ulterior ajunge la un executor judecatoresc acesta ... (vezi toată discuția)
Executare bilet la ordin mary_stoica mary_stoica Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: dupa intrarea societatii in insolventa, un furnizor a completat biletul la ordin lasat ca garantie, bilet avalizat ... (vezi toată discuția)
B.o. avalizat iolymys iolymys In cererea de investire cu titlu executoriu a unui bilet la ordin avalizat trebuie facuta referire expresa si la avalist, daca acesta este administratorul s.c. ... (vezi toată discuția)