avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... proces cu finantele
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

proces cu finantele

Buna ziua,

in cazul in care finantele au deschis proces in iulie, dar inainte de modificarea plafonului de la 30.000 la 45.000 lei, se mai poate cere insolventa, dat fiind ca suma de pe cerere este sub plafonul de 45.000?
Chiar daca suma este sub 45.000 lei si penalitatile + dobanzile curg, este posibil ca in pana la termen finantele sa "actualizeze" suma solicitat, in asa fel incat sa depaseasca plafonul mentionat?

In cel mai rau caz, daca se trece la intrarea in insolventa ce se poate intampla daca nu sunt bunuri de valorificat?

Multumnesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 12:14, 3 August 2010
sigur ca da.insolventa are 2 etape:se poate depune in 2 ani de la inceputul procesului un plan de reorganizare sau se intra direct in procedura simplificata:faliment.
Modificarea adusa legii nu influienteaza cererea formulata de finante deoarece aceasta este anterioara acestei modificari. Am avut o speta identica la Tribunalul Dolj. Acesta a respins cererea creditoarei, insa Curtea de Apel Craiova a admis apelul declarat de catre creditoare.
Daca nu exista bunuri in patrimoniu societatii nu inseamna ca ati scapat.Poate fi antrenata raspunderea materiala a asociatilor sau a administratorului.
Valoare-prag ce reprezenta cuantumul minim al creantei pentru a putea fi introdusa cererea de insolventa conform legii 85/2006, fiind la acea data suma de 30.000 lei, est normal ca cererea de insolventa sa isi urmeze cursul.
Daca sunteti in incetare de plati si nu exiata bunuri pentru a putea fi valorificate in firma, poate fi ceruta atragerea raspunderii personale a administraorilor.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
actiunea a fost promovata conform legii in vigoare la data depunerii.
deci se va judeca dupa vechea lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tot despre insolventa Olga67 Olga67 Exista un plafon al datoriilor unei firme pana la care sau de la care se poate cere intrarea in insolventa?Exista cumva o ordonanta data de curand in acest ... (vezi toată discuția)
Insolventa Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G As putea eu, ca societate comerciala sa declar insolventa o alta societate comerciala, care nu mi-a achitat un debit vechi de 1 an? Ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cererea falimentului ianian ianian Sunt asociat unic la un SRL. Am primit recent o notificare de la un furnizor mai vechi, prin care mi se aducea la cunostinta ca mi se va cere intrarea in ... (vezi toată discuția)