avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... sediu secundar
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

sediu secundar

Buna ziua,

deschiderea unei sucursale in alt judet decat cel al sediului ONG-ului, trebuie inregistrata la judecatoria respectiva? De ce acte este nevoie pentru ca in OG 26 nu specifica decat pentru filiale? Este de ajuns hotararea adunarii fara inregistrarea ei in registrul asociatiilor?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
suciu_diana, utilizator
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 08:25, 4 August 2010
Infiintarea sucursalelor unui ONG nu se inscrie in Registrul asociatiilor si fundatiilor .. prin urmare, este de ajuns hotararea adunarii generale de infiintare a sucursalei.

OG nr.26/2000 prevede :
Art. 13 ind.1. - (1) Asociatia isi poate constitui sucursale, ca structuri teritoriale fara personalitate juridica.
(2) Sucursalele se constituie prin hotarare a adunarii generale.
(3) Sucursalele desfasoara activitatile date in competenta lor de catre asociatie.
Multumesc.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere sucursala ong BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu deschiderea de catre un ONG a unei sucursale noi in alt judet. Care ar fi procedura de urmat, ce documente ... (vezi toată discuția)
Sucursala ong Laur03 Laur03 Ce trebuie facut pentru a inregistra o sucursala in Bucuresti a unui ONG cu sediul in Oltenita si care sunt actele necesare. (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru deschiderea unui punct de lucru Cristhine Cristhine Buna ziua! Care sunt actele/aprobarile/documentele necesare pentru deschiderea unui punct de lucru al unui ONG? (vezi toată discuția)