Buna ziua. In seara aceasta un vecin de bloc m-a amenintat sau cel putin eu asa m-am simtit. Sa expun caat mai succint datele problemei. In aceste imprejurari nefericite ale crizei eu am fost prins pe picior gresit, in sensul ca am cumparat (cu credit bancar) un apartament in mai 2008 cand preturile erau in varf. Acum, cu veniturile diminuate si in unele luni chiar inexistente, faptul de a plati rata de cca. 450 euro este foarte dificil. In aceste conditi am ramas restant la intretinere cu cca 3000 ron. IN seara aceasta, vecinul in cauza mi-a spus pe un ton amenintator ca "o sa luam masuri drastice !". Iar eu l-am intrebat "ce inseamna masuri drastice". La care raspunsul a fost "Chemarea in instanta si sa nu se ajunga si la altele". Intrebarea mea este: cum sa procedez? M-am gandit ca daca nu am nici o reactie, acest vecin sa nu faca niste actiuni necugetate (pt ca stiu ca unii oameni sunt ca niste animale si nu stiu ce inseamna gandire, ratiune, stapanire de sine etc) Trebuie sa depun o sesizare? M-am gandit ca daca acum platesc, acest om se poate gandi ca am platit datorita amenintarii sale; deci vecinul poate gandi: "are efect amenintarea, atunci sa o mai folosesc". Am stat si eu prin diverse locuri, unde au existat persoane cu restante mult mai mari la intretinere, insa intelegeam ca omul e intr-o situatie grea si cautam sa il ajut, nu sa il amenint !
Va multumesc pentru timpul acordat.
da, e buna ideea: trebuia sa il intreb care ar fi "altele". Asa cum il intrebasem de "masuri draastice". Dar ma indignasem in sinea mea si nu am mai continuat discutia, mai ales ca avea o atitudine de om pus pe scandal. Acest vecin nu e administrator sau presedinte; mi-a spus ca e afectat fondul de rulment din cauza mea. E adevarat ca fac eforturi sa rezolv problema si e normal sa existe comunicare in rezolvarea problemei. Dar mie imi repugna violenta, atat verbala cat si fizica..
Expresia " sa nu ajungem la altele" se foloseste mereu in orice dialog cand cineva nu se comporta cum trebuie ... "fa acest lucru sa nu ajungem la alte discutii, la alte necazuri, neplaceri.. etc.
In cazul cand exista mari restantieri (sau multi), se poate ajunge la intreruperea SERVICIILOR, (de furnizare a apei pe tot blocul- de exemplu...)
Sa nu uitam ca este vorba de neplata unor servicii..
Putem spune ca datorita neplatii costurilor catre furnizori, toti vecinii cu plata la zi,se pot simti "amenintati"" cu intreruperea utilitatilor
@Indines,
E perfect adevarat ceea ce scrieti, dar de aici pana la a veni un neica nimeni (@amb35 scrie ca respectivul nu e nici macar administrator sau presedinte) sa “ameninte” e cale lunga… (chestiunea cu “afectarea fondului de rulment” e chiar de ras – mai ales ca nu e administrator)
Daca individul in cauza se sime amenintat cu sistarea apei sau caldurii ar trebui sa “preseze” presedintele de asociatie sa cheme in judecata pe datornic – nu sa incerce a-si face singur dreptate prin amenintari.
Din cauza unui singur rau platnic nu se va ajunge la sistarea utilitatilor pt toti ceilalti. Am convingerea ca cei mai multi sunt contorizati separat… Dar mereu sa gaseste cineva care sa fie mai catolic decat papa. Iar pt a nu se ajunge la sistarea utilitatilor nu au decat sa cheme in judecata pe datornic… Legea le permite sa ii actioneze in judecata pe cei care nu isi platesc intretinerea trei luni la rand… Daca nu o fac ar trebui sa isi tina gura mica.
Expresia "sa nu ajungem la altele" ar fi bine sa nu mai fie folosita in chiar toate discutiile.
Catre Indines:
Formal aveti dreptate, insa afirmatia vecinului este spusa cu un ton agresiv si, mai ales, in contextul unor actiuni indreptate impotriva mea, ca efect al neplatii intretinerii. Nu putem sa schimbam contextul si sensul logic al afirmatiilor. Afirmatia vecinului este un raspuns la intrebarea mea: "Ce inseamna masuri drastice?" Ori ceea ce spuneti Dvs. mai sus (sa nu ajungem la alte neplaceri precum intreruperea serviciilor) nu e o masura drastica luata de vecin (sau asociatie) impotriva mea, ci e o masura luata de furnizori impotriva asociatiei.
In consecinta nu poate fi interpretata in felul in care "Indines" a prezentat-o.
Amenintare
Diana777
Am o problema cu vecinii care stau sub noi.
Acum cateva luni, in timpul noptii, an avut o discutie mai aprinsa cu prietenul meu in urma careia ne-am trezit cu ... (vezi toată discuția)