avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum sa procedez cand cineva ma ameninta ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum sa procedez cand cineva ma ameninta ?

Buna ziua. In seara aceasta un vecin de bloc m-a amenintat sau cel putin eu asa m-am simtit. Sa expun caat mai succint datele problemei. In aceste imprejurari nefericite ale crizei eu am fost prins pe picior gresit, in sensul ca am cumparat (cu credit bancar) un apartament in mai 2008 cand preturile erau in varf. Acum, cu veniturile diminuate si in unele luni chiar inexistente, faptul de a plati rata de cca. 450 euro este foarte dificil. In aceste conditi am ramas restant la intretinere cu cca 3000 ron. IN seara aceasta, vecinul in cauza mi-a spus pe un ton amenintator ca "o sa luam masuri drastice !". Iar eu l-am intrebat "ce inseamna masuri drastice". La care raspunsul a fost "Chemarea in instanta si sa nu se ajunga si la altele". Intrebarea mea este: cum sa procedez? M-am gandit ca daca nu am nici o reactie, acest vecin sa nu faca niste actiuni necugetate (pt ca stiu ca unii oameni sunt ca niste animale si nu stiu ce inseamna gandire, ratiune, stapanire de sine etc) Trebuie sa depun o sesizare? M-am gandit ca daca acum platesc, acest om se poate gandi ca am platit datorita amenintarii sale; deci vecinul poate gandi: "are efect amenintarea, atunci sa o mai folosesc". Am stat si eu prin diverse locuri, unde au existat persoane cu restante mult mai mari la intretinere, insa intelegeam ca omul e intr-o situatie grea si cautam sa il ajut, nu sa il amenint !
Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: iulia. , utilizator 10:22, 7 August 2010
Din pacate acea masina este singura sursa de venit a familiei fratelui meu (au copil de 5 luni). Nu-si pot permite ca masina sa stea pe dreapta pana se fac expertize. Pe de alta parte fratele meu nu i-a dat un duplicat al cheii este posibil sa-si fi confectionat el cand a avut acces la cheia masinii.
Am vorbit (amical) cu un politist si ne-a spus ca daca nu putem aduce ceva dovezi concrete este foarte posibil ca respectivul sa scape si dupa aceea fratele sa se trezeasca cu o plangere pentru denunt calomnios.
@Lulica

Inseamna ca deja s-a luat hotararea de a nu face nimic si a lasa intimidarea si amenintarea sa continue.
Atunci, despre ce mai discutam?!
Lulica a scris:

Am vorbit (amical) cu un politist si ne-a spus ca daca nu putem aduce ceva dovezi concrete este foarte posibil ca respectivul sa scape si dupa aceea fratele sa se trezeasca cu o plangere pentru denunt calomnios.

NU mai ascultati toti militienii...Fapta de distrugere a existat-nu este imaginara.Depuneti plangere la politie pt distrugere fara a individualiza persoana suspectata de dvs urmand ca in urma cercetarilor sa se stabileasca faptuitorul. Dvs dati doar anumite indicii verbale celor de la politie cu privire la posibilitatea ca acea persoana sa fi savarsit fapta.Denuntul calomnios trebuie sa se faca cu rea credinta.Atata timp cat fapta a existat, ba chiar aveti si motive sa suspectati o anumita persoana nu putem vb de un denunt calomnios. Trebuie sa aduceti dvs dovezi?Ei pt ce sunt platiti?Dovezile le vor aduce ei in urma cercetarilor.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
ContSters135817, utilizator
amb35 a scris:

. IN seara aceasta, vecinul in cauza mi-a spus pe un ton amenintator ca "o sa luam masuri drastice !". Iar eu l-am intrebat "ce inseamna masuri drastice". La care raspunsul a fost "Chemarea in instanta si sa nu se ajunga si la altele". Intrebarea mea este: cum sa procedez?

:) Analiza pe text...deci...
1. Dupa cate vedem din ce a scris userul, acel vecin a spus: O SA LUAM MASURi - deci nu " o sa iau masuri" - ci..sunt mai multi "o sa luam masuri" . Ce masuri? " Chemarea in instanta, sa nu se ajunga la altele."
.Asta inseamna ca acel vecin a vorbit despre intentia asociatiei, ori ca este administrator ori ca este in comitet, ori ca este simplu membru al asociatiei. Nu el personal ,va da in judecata ci asociatia, care este consttuita de toti ceilalti...
2. Pentru ce chemarea in judecata? Pentru neplata utilitatilor de catre retantieri.
Daca nu se plateste de buna voie, chemarea in judecata...
"Chemarea in judecata ca sa nu se ajunga la altele".. Asa a zis?
Daca restantierii vor fi chemati in judecata, li se vor face popriri din venituri, prin executare silita daca nu respecta dispozitivul hotararii.
Daca nu ii cheama in judecata, atunci furnizorii de servicii cu care asociatia are contracte, vor penaliza la randul lor asociatia si vor sista serviciile...si toti cor ramane fara acesta.. Poate in acest caz, se vor revolta vecinii si cine stie...
In contextul mentionat de user, discutiile s-au purtat numai pe aceasta tema si nici pe departe nu se intrezareste un altfel de rafuiala personala, sau vreo amenintare in sensul concret al legii penale.
Pe de alta parte userul a inteles ca este dator, a spus ca ar vrea sa plateasca s macar o parte din debit, insa problema lui cea mai mare este ca nu cumva sa se inteleaga ca plateste "de frica" unui proces anuntat de acea persoana. Aici intervine orgoliul :)
Intelept ar fi ca userul sa plateasca cat poate lunar, pentru ca altfel chiar se ajunge la proces, cresc penalitatile de intarziere, in plus poate va plati si chelltuieli de judecata , (eventual avocat angajat de asociatie)...
Fiecare face ce vrea, insa consider ca am fost corecta in explicatii si cuvintele ce l-au pus pe ganduri mai mult decat debitul propriuzis, nu au conotatia pe care doreste sa o contureze..
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
ContSters122901, utilizator
Nu as vrea sa fiu gresit inteles. Nu e vorba de orgoliu si in general nu e bine sa fim condusi in afirmatiile noaste de orgoliu. Pur si simplu cautam sa comunic si sa aflu parari despre cum ar fi indicat sa procedez atunci cand violenta verbala si prin gestica te face sa suspectezi o posibila violenta fizica. Pentru ca eu consider ca violenta (de orice natura ar fi) nu poate duce la nimic bun. Si mai ales ma gandesc la un principiu foarte important, si anume modul preventiv de actiune si judecata. Pentru ca daca nu cautam sa prevenim anumite evenimente posibil nefaste, post factum este tardiv. Aceasta mica problema a mea a devenit - in prea multe cazuri - o problema mare, tocmai datorita lipsei de prevenire a unor evenimente, atitudini, ce pot evolua negativ. Si imi puneam intrebarea daca exista vreun mod sau vreun instrument (juridic vorbind) de prevenire a unor posibile evolutii nefericite.

Alte discuții în legătură

Amenintare Diana777 Diana777 Am o problema cu vecinii care stau sub noi. Acum cateva luni, in timpul noptii, an avut o discutie mai aprinsa cu prietenul meu in urma careia ne-am trezit cu ... (vezi toată discuția)
Reclamatii nejustificate Carmen333 Carmen333 Buna seara! Acum cateva luni am cumparat un apartament care acum este in renovare. Presedintele asociatiei de locatari este nemultumit de galagie, in ciuda ... (vezi toată discuția)
Datoriile la asociatia de proprietari pot fi sterse? petronela_gav petronela_gav Buna ziua, Avem un vecin, care a mostenit apartamentul de la parinti. Parintii au lasat datorii mari la intretinere. Vecinul nu a platit nici el la ... (vezi toată discuția)