amb35 a scris:
. IN seara aceasta, vecinul in cauza mi-a spus pe un ton amenintator ca "o sa luam masuri drastice !". Iar eu l-am intrebat "ce inseamna masuri drastice". La care raspunsul a fost "Chemarea in instanta si sa nu se ajunga si la altele". Intrebarea mea este: cum sa procedez?
:) Analiza pe text...deci...
1. Dupa cate vedem din ce a scris userul, acel vecin a spus: O SA LUAM MASURi - deci nu " o sa iau masuri" - ci..sunt mai multi "o sa luam masuri" . Ce masuri? "
Chemarea in instanta, sa nu se ajunga la altele."
.Asta inseamna ca acel vecin a vorbit despre intentia asociatiei, ori ca este administrator ori ca este in comitet, ori ca este simplu membru al asociatiei. Nu el personal ,va da in judecata ci asociatia, care este consttuita de toti ceilalti...
2. Pentru ce chemarea in judecata? Pentru neplata utilitatilor de catre retantieri.
Daca nu se plateste de buna voie, chemarea in judecata...
"Chemarea in judecata ca sa nu se ajunga la altele".. Asa a zis?
Daca restantierii vor fi chemati in judecata, li se vor face popriri din venituri, prin executare silita daca nu respecta dispozitivul hotararii.
Daca nu ii cheama in judecata, atunci furnizorii de servicii cu care asociatia are contracte, vor penaliza la randul lor asociatia si vor sista serviciile...si toti cor ramane fara acesta.. Poate in acest caz, se vor revolta vecinii si cine stie...
In contextul mentionat de user,
discutiile s-au purtat numai pe aceasta tema si nici pe departe nu se intrezareste un altfel de rafuiala personala, sau vreo amenintare in sensul concret al legii penale.
Pe de alta parte userul a inteles ca este dator, a
spus ca ar vrea sa plateasca s macar o parte din debit, insa problema lui cea mai mare este
ca nu cumva sa se inteleaga ca plateste "de frica" unui proces anuntat de acea persoana. Aici intervine orgoliul :)
Intelept ar fi ca userul sa plateasca cat poate lunar, pentru ca altfel chiar se ajunge la proces, cresc penalitatile de intarziere, in plus poate va plati si chelltuieli de judecata , (eventual avocat angajat de asociatie)...
Fiecare face ce vrea, insa consider ca am fost corecta in explicatii si cuvintele ce l-au pus pe ganduri mai mult decat debitul propriuzis, nu au conotatia pe care doreste sa o contureze..