avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Donarea de singe
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Donarea de singe

Pentru donare de singe angajatorul este obligat sa acorde o zi libera platita ? Cum este conform legii?
Cel mai recent răspuns: aureliametea , utilizator 11:35, 5 August 2010
Donatorul de sange are dreptul sa primeasca, la cerere, pentru fiecare donare efectiva, urmatoarele:

un numar de 7 tichete de masa pentru produse alimentare, eliberate de institutia de profil;
o zi libera de la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor de sange salariati; o zi scutire de frecventa, in ziua donarii, in cazul elevilor, studentilor si militarilor;
decontarea cheltuielilor de transport in comun din ziua donarii intre localitatea de domiciliu sau de resedinta inscrisa în actul de identitate si localitatea unde isi are sediul institutia la care se efectueaza donarea de sange; in cazul in care donarea se face la institutia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioada de o luna.
Buna ziua,

Temeiul legal este art. 61 alin. (1) din contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 2007-2010, salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:
......
f) donatorii de sange - conform legii;

Intradevar este o zi libera de la locul de munca in ziua donarii propriu zise.

Succes,
o zi libera platita de angajator sau neplatita ? pentru ca in lege nu gases unde se specifica plata ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zi la donare de sange maria_roman56 maria_roman56 Va rog sa imi spuneti daca angajatorul are obligatia sa si plateasca ziua libera acordata salariatului care doneaza sange. (vezi toată discuția)
Facilitati salariat donator Mazilu Constanta Mazilu Constanta Daca un salariat a prezentat o adeverinta din care rezulta ca a donat sange angajatorul este obligat sa ii dea o zi libera platita? Care este legea? (vezi toată discuția)
Donare sange DragosBogdan DragosBogdan Buna ziua,am donat sange intr-o zi in care eram liber de la servici si cei de la resurse umane refuza sa imi adauge o zi la concediul pe care il am,spunandu-mi ... (vezi toată discuția)