avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru copil

Buna ziua. Un avocat ce fel de indemnizatie primeste pentru cresterea copilului??E nevoie de plata asigurarilor de sanatate?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:01, 5 August 2010
Daca avocatul a realizat venituri impozabile timp de 12 luni in anul anterior nasterii copilului, poate beneficia de concediu si de indemnizatie de crestere copil, cu durata de 2 ani si suma de 85% din media veniturilor lunare - 15% din suma rezultata /luna de concediu.
Aceasta indemnizatie nu este conditionata de plata CAS.
Se suporta de stat.

De plata CAS este conditionata doar plata eventualului concediu medical de nastere.
daca a realizat venituri in ultimele 12 luni primeaste indemnizatie.
trebuie ca mama avocat sa fi realizat venituri mari in ultimele 12 luni la care sa plateasca cota lunara catre casa de asigurari a avocatilor pt a beneficia de o indemnizatie decenta pt cresterea copilului.
athe a scris:

trebuie ca mama avocat ...

Sau tatal avocat, ca legea nu distinge :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si indemnizatia de crestere pt copil AlexandraBor AlexandraBor Buna seara! Am nevoie de un raspuns...Din data de 1 sept 2014 am un Pfa, cu impozitele platite, insa nu mi-a zis nimeni, si mi-a omis si mie sa inchei un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru copil gina36 gina36 Buna ziua.Doresc sa va intreb daca as beneficia de indemnizatia de crestere a copilului ,daca de 8 ani cotizez la Casa de Pensii (si voi continua cotizarea ) ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil (ccc) angi prunaru angi prunaru As dori sa stiu va rog,pentru cineva care a întrerupt munca,nu a mai platit asigurari medicale de 6 luni si a ramas gravida,daca ar începe sa plateasca din ... (vezi toată discuția)