mi-am terminat concediul de crestere al copilului in varsta de pana la 2 ani pe 18 iulie2010 m-am intors la munca exact in febra concedierilor. Eu sunt functionar public din 2003 si m-am trezit pe lista celor concediati.
vreau sa stiu si eu daca pot ataca cumva decizia primarului
Cum se pot oferi ca alternativa functii contractuale unui functionar public???#-o
Abereaza, bineinteles:hammer:
Daca nu exista functii publice vacante corespunzatoare, institutia este obligata sa ceara de la A.N.F.P. lista functiilor publice vacante din judet, urmand sa vi-o puna la dispozitie iar dvs sa va interesati in perioada de preaviz daca nu va puteti transfera pe unul din ele (daca indepliniti conditiile de ocupare si vi se aproba transferul).
Legea nr. 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici
ART. 99
(1) Persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică va dispune eliberarea din funcţia publică prin act administrativ, care se comunică funcţionarului public în termen de 5 zile lucrătoare de la emitere, în următoarele cazuri:
b) autoritatea sau instituţia publică îşi reduce personalul ca urmare a reorganizării activităţii, prin reducerea postului ocupat de funcţionarul public;
(2) Situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a)-c) şi e)-g) reprezintă motive neimputabile funcţionarilor publici.
(3) În cazul eliberării din funcţia publică, autoritatea sau instituţia publică este obligată să acorde funcţionarilor publici un preaviz de 30 de zile calendaristice.
(4) În perioada de preaviz, persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică poate acorda celui în cauză reducerea programului de lucru, până la 4 ore zilnic, fără afectarea drepturilor salariale cuvenite.
(5) În cazurile prevăzute la alin. (1) lit. b), c), şi e), în perioada de preaviz, dacă în cadrul autorităţii sau instituţiei publice există funcţii publice vacante corespunzătoare, aceasta are obligaţia de a le pune la dispoziţie funcţionarilor publici.
(6) În cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a)-c) şi e), dacă nu există funcţii publice vacante corespunzătoare în cadrul autorităţii sau instituţiei publice, autoritatea ori instituţia publică are obligaţia de a solicita Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în perioada de preaviz, lista funcţiilor publice vacante.În cazul în care există o funcţie publică vacantă corespunzătoare, identificată în perioada de preaviz, funcţionarul public va fi transferat în interesul serviciului sau la cerere.
(7) Funcţionarul public de conducere are prioritate la ocuparea unei funcţii publice vacante la nivel inferior.