avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate moarte pentru moarte?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

moarte pentru moarte?

am ajuns intr-o perioada destul de grea...nu mai avem siguranta de a merge pe strada...de a fi siguri...pt ca in ori ce moment cineva iti poate da in cap...tot mai mult omoruri se produca mod intentionat...dace la noi in romania nu poate fi pedeapsa moarte pentru moarte,eu consider ca doar asa poti sta sigur in propia casa fara teama dea fi omorat...
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:23, 15 Septembrie 2010
Intr-adevar,rata criminalitatii este in crestere,insa nu ne putem face dreptate singuri!;)

Intr-adevar, la noi in tara se petrec lucruri infioratoare, lucruri pe care in trecut le vedeam doar in filme.Jafuri armate, batai intre clanuri mafiote , etc.
Insa nu ne putem intoarce la ceea ce petrecea in vechime, adica la legea talionului.Lumea a evoluat , chiar daca ne confruntam cu noi tipuri de infractionalitate, exista pedepse suficient de dure pentru ca cei vinovati sa plateasca.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
ContSters47264, utilizator
Vineri seara, 30 Iulie a.c. brasoveanul Adrian Priscu a fost injunghiat mortal, cu un ciob, de agresorul unui caine comunitar.
A sarit in apararea cainelui pe care individul il lovea cu ura si si-a pierdut viata. S-a asteptat el la asa ceva? In mod sigur nu... Ar fi intervenit in apararea acelui caine daca ar fi stiut cat de violent poate deveni propriul vecin (care mai e si proprietar de caine)? In mod sigur nu... Dar a facut-o si si-a pierdut viata...
si inainte erau foarte multe asemene fapte numai ca nu erau asa de mediatizate.
eu consider ca si mediatizarea excesiva a unor asemena infractiuni conduce la cresterea criminalitatii.
daca media s-ar axa pe alte subiecte cred ca ar fi mai bine.
doberv a scris:

si inainte erau foarte multe asemene fapte numai ca nu erau asa de mediatizate.
eu consider ca si mediatizarea excesiva a unor asemena infractiuni conduce la cresterea criminalitatii.
daca media s-ar axa pe alte subiecte cred ca ar fi mai bine.


Foarte adevarat ce spuneti doberv,anumite posturi de tv.mediatizeaza prea intens faptele negative incit ajungi sa vezi ca aproape normal comportamentul nefiresc al unora.
Cel mai enervant (pentru mine)este ca aceste posturi (emisiuni )sunt preluate de cei de afara,si ne mai miram de ce suntem numiti tigani,hoti,criminali....

Alte discuții în legătură

pentru a preintampina "criminalitatea" reintroducerea pedepsei cu moartea ar fi un remediu? Manole Dumitru Manole Dumitru In unele state din SUA pedeapsa cu moartea exista ca pedeapsa pentru unii criminali. La noi in Romania reintroducerea pedepsei capitale ar reduce numarul de ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa capitala_2010 Corina Capotã Corina Capotã A revenit in actualitate dorinta romanilor de reintroducere a pedepsei cu moartea. Eu militez in acest sens de mult timp, dar pentru o masura provizorie si nu ... (vezi toată discuția)
Reintroducerea pedepsei cu moartea, ar fi o solutie? ContSters69724 ContSters69724 In ultimul timp, sunt ingrozita de cate monstruozitati aud la TV. Oameni nevinovati sunt omorati de cate un individ care sta prost cu nervii sau pur si simplu ... (vezi toată discuția)