am ajuns intr-o perioada destul de grea...nu mai avem siguranta de a merge pe strada...de a fi siguri...pt ca in ori ce moment cineva iti poate da in cap...tot mai mult omoruri se produca mod intentionat...dace la noi in romania nu poate fi pedeapsa moarte pentru moarte,eu consider ca doar asa poti sta sigur in propia casa fara teama dea fi omorat...
Dar daca se demonstreaza, in aceeasi logica, ca adevaratul criminal a fost lasat in libertate, timp in care a mai facut cateva victime?
Probabil ca ar trebui schimbat ceva in sistemul judiciar pentru o responsabilizare mai mare a acestuia ca sa nu condamne la moarte oameni nevinovati.
Altfel....vedem ce se intampla!
Si eu am crezut odata, demult, ca ar fi posibile erori judiciare.
Realitatea imi spune ca sunt infinit mai multe cazuri cand criminalii inraiti se plimba printre noi si e nevoie de o mica scanteie ca mintea lor tulbure s-o ia razna din nou.
chiar daca s-ar introduce pedeapsa cu moartea aceasta pedeapsa nu se va aplica decat in anumite cazuri (ceva de genul cum se aplica acum detentia pe viata).
nu stiu daca e o solutie.
poate daca s-ar inaspri conditiile din locurile de detinere si nu li s-ar acorda asa de multe facilitati si drepturi detinutilor.
Cea mai buna pedeapsa pentru un ucigas este aceea de a fi in viata si de a-si reaminti zilnic grozavia comisa.
Faptul ca sta intr-o inchisoare il face mereu sa isi aduca aminte de ce se afla acolo,iar cand condamnarea este pe viata si vinovatul stie ca nu mai are cum sa paraseasca locul de detentie,suferinta lui este cu atat mai mare,chiar daca de multe ori,el sau/si altii aidoma lui,nu o arata si se ascund chiar sub masca unui cinism de circumstanta.
Evolutia societatii este un drum ireversibil,chiar daca in unele parti aceasta are loc cu pasi mici.
Nu pot fi de acord niciodata nici cu "legea talionului",nici cu o reintoarcere in trecut ,decat atunci cand reamintindu-ne de el,dorim ca acesta sa nu se mai repete
stati linistit ca dupa 20 de ani pot beneficia de liberare conditionat chiar daca sunt condamnati la detentie pe viata.
problema cred ca tine de faptul ca li s-au dat prea multe drepturi detinutilor si foarte multi dintre ei cel putin acum ca se apropie frigul comit infractiuni ca sa intre la caldura.
ar trebiu dusi la ocnele de sare.