avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii

buna seara!am luat un credit de la bcr in 2007,pana in aprilie a.c,am platit,dar ramanand in urma cu vreo 3-4 rate.au inceput sa ma sacaie astia de la eos cu telefoane.eu numai serviciu,somaj,etc...am vb o data cu o d-na de la ei,a vb frumos(cred ca eram client nou:P).este un card de credit,si la contactarea lui,nu am primit niciun exemplar de contract!deocamdata numai pot plati,iar astia de la eos,banuiesc ca nu ii intereseaza asta.ce ma sfatuiti?
Situatia dvs nu este prea buna deoarece banca a cesionat creditul dvs catre o firma de recuperare.
Probabil ca acestia din urma va vor propune un nou plan de rambursare a creditului.
De obicei aceste noi planuri sau reesalonari nu sunt mai avantajoase pt dvs decat graficul de plati (scadentarul) initial.
In situatia neplacuta in care nu veti reusi sa platiti macar primele rate ale noului plan de rambursare firma de recuperare se va adresa executorului judecatoresc sau bancar, dupa caz.
Situatia se complica atunci cand sunteti proprietarul unor bunuri care pot fi executate silit...
cu sustragerea de plata ratelor nu rezolvati, cred ca ideal ar fi sa mergeti sa vorbiti la banca si sa discutati despre situatia in care va aflati. trebuie impreuna sa gasiti o solutie. aratati-le ca dvs doriti sa le platiti dar momentan nu mai aveti cum.
pai ce bunuri..un pc,frigider,chestii marunte.ce a avut omul nevoie am luat!
in niciun caz nu ma sustrag...dar cred,ca pe cei de la banca nu ii intereseaza ca nu am eu sa platesc.iar cu reesalonarea nu se face nimic,pt ca tot nu am sa platesc,daca momentan nu lucrez:sorry:
Parerea mea este ca deocamdata sunt simple amenintari. Daca datoria era clara, erati deja dat in judecata, dar e mai ieftin pentru ei sa rezolve problema cu cateva telefoane si notificari. Sfatul meu este sa le solicitati sa va transmita in scris detalii cu privire la datorie, plus toate documentele justificative care stau la baza acesteia.
Abia apoi puteti avea o pozitie care sa fie raportata la elemente concrete.
Pana atunci, nu faceti nici o plata, nu acceptati esalonari, nu mai discutati cu ei.
Puteti lua legatura cu un avocat care sa va redacteze cererea, iar daca aceasta contine antetul societatii de avocatura, e cu atat mai bine.
Succes!

Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de recuperari creante nicolae giorgiana nicolae giorgiana buna seara.in2006 am facut un credit la bcr d 20mil(lei vechi)am platit doar 6 rate dupa care am plecat si nu am mai avut posibilitate sa platesc,mentionez k ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firmele de recuperare danut_daniel danut_daniel buna seara problema mea la care caut solutie este urmatoarea in 2006 am luat un credit de la BCR. am platit 1 an dupa care din diverse motive nu am mai ... (vezi toată discuția)
Cerere reesalonare rate banca Bianca C. Bianca C. Buna seara,daca nu deranjez as dori un raspuns de specialitate in urmatoarea problema: in data de 17.11.2009 am depus o cerere la BCR pentru a-mi reesalona ... (vezi toată discuția)